Jon Magne Torsteinsbø, salgssjef Traktor/Redskap, ser mange muligheter med AR-teknologi.

John Deere pløyer ny digital mark

Du har kanskje hørt om det allerede. Teknologien kalles ”augmented reality” (AR) og kommer opprinnelig fra spillverdenen. Nå har den også kommet til John Deere, som ønsker å bruke den til å bli en enda bedre leverandør.

- Nå kan jeg sitte foran PC-en og holde en kjempestor skurtresker i hånden og vri og vende på den som jeg vil, sier en begeistret Jon Magne Torsteinsbø, salgssjef  Traktor/Redskap i FKRA. Med et enkelt klikk kan jeg ekspandere hele maskinen og kikke inn på hver enkelt komponent. For alle som er opptatt av landbruksmaskiner vil denne teknologien åpne mange nye muligheter.

Slik virker det
Alt du trenger er en PC med kamera. Trykk på bildet under for å komme til John Deere sin demoside. På denne siden kan du laste ned og installere et lite program, enten for PC eller Mac. Du finner også en video som viser hvordan det virker.

Print ut John Deere-logoen du finner på siden (John Deer Marker PDF). Så holder du logoen foran kameraet. Vips!AR launch - john deere

Plutselig popper det opp en skurtresker på arket. Når du vender på arket, følger skurtreskeren med.
I menyen til venstre kan du samtidig ekspandere skurtreskeren og velge hvilke deler du vil se nærmere på.

Ikke bare lek og moro

Torsteinsbø kan se at noen kanskje er litt skeptisk og spør: Hva skal vi nå med dette?

- Jo da, det er fremdeles litt lek inne i bildet i AR-teknologien, innrømmer han. Men for ikke så mange år siden var det mange som var sikre på at internett bare ville forsvinne. At det bare var lek og moro vi ville bli lei av. Jeg tror at AR-teknologien om ikke lenge vil åpne for store muligheter for oss som er opptatt av  landbruket. Det er derfor John Deere satser.

AR gir muligheter

Han tenker på en nær framtid hvor FKRAs kunder kan bestille deler og ekstrautstyr direkte fra en slik AR-løsning. At de kan dele skjermen sin med en ekspert ved John Deere-fabrikken eller i FKRA og sammen vri og vende på utstyr slik at de  lettere skjønner hva som er problemet.

- Jeg er sikker på at AR-teknologien åpner for en enda bedre service og oppfølging, hevder Torsteinsbø. Den kan også gi våre kunder sjansen til å lære mer om riktig bruk og hvilke alternativer maskinparken gir dem. Og den gir oss i FKRA helt andre muligheter for dokumentasjon og kommunikasjon med våre kunder.


TEKST: DAG SVIHUS - Oktober 2011
FOTO: ELISABETH TØNNESEN


 

Verktøylinje

Spar penger med vår serviceavtale!

Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) har en svært god serviceavtale som gir deg som kunde inntil 30% rabatt på service på din maskinpark.

Vi gir deg rabatt på arbeid, samt rabatt på deler som inngår i serviceoppdraget. Jo flere maskiner du har i serviceavtalen jo mere rabatt vil du få på din maskinpark.

Alle typer traktor – anleggsmaskin – slåmaskin – rundballepresse kan inngå avtale.

Les mer om vår serviceavtale

Ta kontakt med ditt lokale verksted for opprettelse av avtale.
Telefon sentralbord 51 88 70 00

  • Varhaug 51 77 14 71
  • Kristiansand 481 00 911
  • Haugesund 52 70 54 70
  • Årdal 51 75 42 30
  • Klepp 970 69 779

 

 

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640