Minilasteren Avant - Made in Finland
Avant 800-serien - Made in Finland
Finske Avant Tecno har siden 1991 produsert mer enn 45.000 minilastere ved fabrikken i Ylöjärvi, like utenfor Tammerfors i Finland.

Minilasteren - Made in Finland

Avant tar de tunge løftene, kommer seg fram der traktoren er for stor og tung, og er svært fleksibel i forhold til hvilke arbeidsoppgaver den kan utføre.

Finske Avant Tecno eksporterer i dag til mer enn 55 land verden over.

520-modellen mest solgt i Norge
Sammen med de andre Felleskjøpene har FKRA vært importør av de finskproduserte lastermodellene i Norge siden 2001. I løpet av disse atten årene er det til sammen importert over 4.250 Avanter til det norske markedet, der 520-modellen er den klart mest solgte.

– Norske kunder har virkelig trykket den lille grønne hjelperen til sitt bryst. Vi har flere ganger blitt kåret til det største eksportmarkedet og har i noen år også vært et større marked for Avant enn hjemlandet Finland, forteller salgssjef traktor/redskap i FKRA, Jon Magne Torsteinbø, som ved flere anledninger har besøkt fabrikken på den finske landsbygda.

I februar var det produktsjef Gaute Risdal i FKRA som besøkte fabrikken i Finland i forbindelse med lanseringen av den nyeste Avant-modellen 860i.

Startet i 1991
Det var i 1991 at Avant-eventyret startet. Da den finske landbruksmaskinprodusenten Ylö gikk konkurs, tok Risto Käkelä over konkursboet. Han hadde notert seg at det manglet en lett og kostnadseffektiv minilaster til bruk i fjøs og silo. Dette ble starten på Avant-lasterne, der den første modellen hadde 11 hestekrefter, bensinmotor og sørget for at 50-80 kyr fikk mat i løpet av 10-15 minutter to ganger til dagen, – hver dag. En jobb som tidligere ble utført med trillebår og spade og kostet bonden mye tid og krefter.

Slagordet ”Gjør den kjedeligste oppgaven til den kjekkeste” slo an hos finske bønder og Avant solgte 80 maskiner allerede første produksjonsår.

Kontinuerlig produktutvikling
Etterhvert fikk bensinmodellen selskap av dieselmotorversjoner. Tilleggsutstyr ble kontinuerlig designet og maskinene tilpasset nye kundesegmenter. Samtidig økte eksporten til Tyskland der et eget salgskontor ble etablert utpå 90-tallet.

I 1995 åpnet en helt ny verden seg for den finske landbruksprodusenten, som da lanserte en ny Avant-modell tiltenkt andre kundegrupper som park- og hageanlegg, stall og hest. Også privatmarkedet åpnet seg for finnene som på dette tidspunktet eksporterte til over ti land og økte salget med 80 lastere per måned.

Eksteriør og egenart
Produktutviklingen har alltid stått sterkt hos Avant som utpå 2000-tallet introduserte en ny 200-serie spesielt utviklet for private brukere. Samtidig begynte den finske produsenten å legge større vekt på eksteriør og design. Selv om kundene først og fremst la vekt på yteevne, motor og tekniske egenskaper, verdsatte de også et forbedret design med tydelig signatur. Slik ble den friske, grønne fargen et viktig varemerke for Avant.

Stort utvalg
I dag tilbyr den finske produsenten ni modellserier og 190 tilbehørsprodukter. Basismodellen er tilgjengelig med mer enn 20 forskjellige løsninger der tilleggsvekt er en av dem og hytte med aircondition en annen.

Antall hestekrefter varierer fra 13 opptil 57 på de største maskinene, og den finske landbruksmaskinprodusenten har i dag et salg på 80-90 maskiner i uken.

– Kundene kjøper som regel sin Avant med en bestemt oppgave i sikte, men opplever at de bruker den til mye, mye mer. Det er dessuten utrolig mye forskjellig tilleggsutstyr tilgjengelig, sier salgssjef Torsteinbø og forteller at FKRA ikke utelukkende leverer til landbruket.

– Vi leverer Avant til kommuner, parker, kirkegårder, bygg og anlegg og nylig leverte vi også en elektrisk utgave til flyplassen, sier han.

Kundene er med
Avant-modellene videreutvikles kontinuerlig etter innspill fra kunder verden over.

– Kundeorientering er viktig for oss og noe av grunnen til at det går så godt i et marked med hard konkurranse, sier salgs- og markedsdirektør i Avant, Jani Käkelä.

– Hvert år treffer vi hundrevis av Avant-brukere på ulike arrangementer rundt omkring i verden og våre samarbeidspartnere melder fra om nye ønsker fra de ulike brukergruppene. Slike erfaringer og innspill er verdifulle for oss. Kombinert med våre designeres erfaring og know-how, utvikler vi sammen produkter som dekker kundenes behov, fortsetter han.

Framtid i Finland
Alle lasterne produseres på den moderne fabrikken i Ylöjärvi i Finland. Kvalitetskontroll er en viktig del gjennom hele produksjonsprosessen og alle lasterne testes nøye før levering.

En betydelig del av Avants strategi har alltid vært selve produksjonen, - å produsere lasterne i egen fabrikk, fra start til slutt.

Etterhvert som salget av Avant minilastere har gått opp, har bedriften vokst ut av den gamle Ylö-fabrikken og produksjonen blitt flyttet ut i nabolaget. For to år siden ble produksjonslokalene mer enn doblet da Avant Tecno kjøpte det 44.000 kvadratmeter store nabolokalet. Etter en periode med planlegging og ombygging er nå store deler av dette lokalet tatt i bruk. Fabrikken har i dag rundt 200 ansatte, og i løpet av de siste årene har det blitt investert nær 10 millioner euro i produksjonen. Resultatet er en topp moderne produksjonslinje med blant annet åtte robotstasjoner, nytt pulverlakkeringsanlegg og ny logistikkavdeling. Dessuten styrer Lean-tankegangen samtlige prosesser i bedriften.

Målet er å vokse ytterligere og, - som Avant skriver på sin nettside: ”Vi skal fortsatt kunne si ”Made in Finland.” (Kilde: avant.fi)

 

Kontakt din lokale salgskonsulent for gode tilbud og mer informasjon

 

Saken er tatt fra Vårt Felleskjøp vår 2019
Les hele magasinet her

 

Verktøylinje

Spar penger med vår serviceavtale!

Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) har en svært god serviceavtale som gir deg som kunde inntil 30% rabatt på service på din maskinpark.

Vi gir deg rabatt på arbeid, samt rabatt på deler som inngår i serviceoppdraget. Jo flere maskiner du har i serviceavtalen jo mere rabatt vil du få på din maskinpark.

Alle typer traktor – anleggsmaskin – slåmaskin – rundballepresse kan inngå avtale.

Les mer om vår serviceavtale

Ta kontakt med ditt lokale verksted for opprettelse av avtale.
Telefon sentralbord 51 88 70 00

  • Varhaug 51 77 14 71
  • Kristiansand 481 00 911
  • Haugesund 52 70 54 70
  • Årdal 51 75 42 30
  • Klepp 970 69 779

 

 

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640