John deere presse

Presseklinikk spisser kompetansen

Nå får kunder som kjøper ny John Deere fastkammerpresse av typen 644, 744, F440R og C440R tilbud om å delta på Presseklinikk etter en sesongs kjøring. Det blir satt pris på av travle kunder som vil presse maksimalt ut av redskapen.

- Årsaken til at vi lanserer Presseklinikk er basert på kjempesuksessen med Maskinklinikk for traktor. Kundene som har deltatt har gitt oss toppscore på dette gjennom flere år ved våre maskinklinikker, sier Jostein Susort, ettermarkedssjef hos FKRA.

De gode erfaringene med Maskinklinikk førte til at Susort fikk ideen med å teste dette konseptet også på presser. - Vi bestemte oss for å gjøre et forsøk, og sendte invitasjoner ut til kunder som hadde kjøpt presser i løpet av de siste to årene. Responsen var over all forventning, sier Jostein Susort. Tilbakemeldingene fra kundene resulterte i at Felleskjøpet Rogaland Agder i uke 7 gjennomførte Presseklinikker på Varhaug og ved avdelingen i Haugesund. I tillegg gjennomførte FKRA Maskinklinikk på traktor både i Agder og i Rogaland, til sammen 5 klinikker. - Grunnen til at våre klinikker har blitt så populære er at vi gir våre kunder en oppfriskning om funksjoner, og viktige sjekkpunkter slik at kunden kan utnytte sin maskin på en god måte, forklarer Susort.

Det følger med andre ord mer med enn faste håndtrykk, en omfattende instruksjonsbok og et obligatorisk Takk for handelen når FKRA og kunden underskriver kontrakten.

PRESSEKLINIKK PÅ VARHAUG
Det lyser i verkstedhallen hos Felleskjøpet på Varhaug en mørk vinterkveld. Våronna er fremdeles noen uker unna. To store John Deere-grønne kombipresser er plassert i hver sin ende av verkstedhallen. En intenst konsentrert gruppe med kunder flokker seg rundt FKRA sin instruktør alt etter hvilken presse som er aktuell. På et langbord mellom pressene, mellom skinnegående heiserigger og hjulgående verktøyskap står langbordet rigga med brus og kaffe. Det er pizza i vente for kunder som har satt av kvelden til et dypdykk under deksel, over hydraulikksentraler og bak kileremmer og kraftig dimensjonerte kjedetrekk.

Pressene til John Deere er heftig redskap med stor kapasitet. At vedlikehold og rett stell er viktig forteller nyprisen på pressene, drygt 500.000 kroner, alt om. I tillegg blir kundene oppdatert på rundballenett og -plast, oljer og smørefett. - Vi konsentrerer oss om vedlikehold, om hvordan kombipressene er bygd opp og hvordan de fungerer. I tillegg blir kjøreteknikk vektlagt. De som kjøper presse hos oss er travle folk som gjerne vil få maksimal effekt utav maskinene, erfarer Magne Feed, serviceleder og pressespesialist hos FKRA på Varhaug. Målet er mest mulig driftstid og minst mulig stans.

Felleskjøpet sin førstelinje består av telefonsupport. Det aller meste kan løses alt her. - I fjor klarte vi å hjelpe alle så nær som en gjennom telefonen, forteller selger Kyrre Skrettingland fornøyd. Odd Ivar Mattingsdal fra Brusand i Hå er en av kundene som følger ekstra nøye med når servicefolkene fra Felleskjøpet går gjennom de viktige sjekkpunktene på John Deere C440R. I fjor kjørte han John Deere 744 Premium, men har valgt å oppgradere. Nå vil han gjøre alt for å bli lommekjent med den nye kombipressa.

- Knallbra. Jeg har gått på John Deere-klinikk tidligere. Da var det traktoren som gjaldt. Å møtes på denne måten for å øke kompetansen på bruk og stell av kombipressa er helt topp. Jeg har blitt oppdatert på viktige servicepunkter og vedlikehold av fagfolkene fra Felleskjøpet som kjenner kombipressene ut og inn. I tillegg får jeg nyttige råd og innspill fra andre bønder og entreprenører som har røynt redskapen ute i praktisk bruk, sier Odd Ivar, som årlig presser og pakker mellom 2-3000 rundballer.

Saken er hentet fra Magasinet Vårt Felleskjøp

   John Deere presse på YouTube

Publisert 31. juli 2015 - Tekst av Sjur Håland

 

 

 

 

Verktøylinje

Spar penger med vår serviceavtale!

Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) har en svært god serviceavtale som gir deg som kunde inntil 30% rabatt på service på din maskinpark.

Vi gir deg rabatt på arbeid, samt rabatt på deler som inngår i serviceoppdraget. Jo flere maskiner du har i serviceavtalen jo mere rabatt vil du få på din maskinpark.

Alle typer traktor – anleggsmaskin – slåmaskin – rundballepresse kan inngå avtale.

Les mer om vår serviceavtale

Ta kontakt med ditt lokale verksted for opprettelse av avtale.
Telefon sentralbord 51 88 70 00

  • Varhaug 51 77 14 71
  • Kristiansand 481 00 911
  • Haugesund 52 70 54 70
  • Årdal 51 75 42 30
  • Klepp 970 69 779

 

 

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640