Søk

Du er her:

Felleskjøpet Rogaland-Agder og Tokvam tar sats i Sør-Vest

Felleskjøpet Rogaland-Agder og Tokvam tar sats i Sør-Vest

Felleskjøpet Rogaland Agder og Tokvam AS har inngått en avtale om salg av veivedlikeholdsutstyr. Avtalen styrker begge parters satsing i Agder fylkene, Rogaland og Sunnhordaland.

Om Felleskjøpet Rogaland Agder Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) produserer og selger kraftfôr, gjødsel og såvarer. Vi selger dessuten traktorer, maskinvarer og verkstedtjenester til både landbruk og andre kunder og har en FK butikk kjede med 19 butikker. Vårt produksjonsanlegg er lokalisert i Stavanger, samt 19 butikker, 3 komplette maskinsenter og 2 verksteder fra Sunnhordland i nord til Tvedestrand i sørøst. Konsernet består ellers av en rekke selskap, i hovedsak relatert til råvareforedling, kjæledyrfôr og eiendom. Konsernet hadde i 2015 en omsetning i overkant av kr 2,8 milliard og 430 ansatte. Hovedkontoret ligger i Stavanger, maskindivisjonen ledes fra Klepp.- Dette er en veldig viktig avtale for både Tokvam AS og Felleskjøpet Rogaland Agder, og vi gleder oss til å vokse videre sammen, forteller Finn Kristian Tokvam, i Tokvam AS, og Hallvard Vikeså, divisjonsdirektør i FKRA.
- Denne avtalen er strategisk viktig for Felleskjøpet Rogaland Agder. Tokvam har vokst seg til å bli en sterk og ettertraktet norsk merkevare innen veivedlikehold, og vi er stolte av at Tokvams produkter nå blir en del av vårt sortiment, sier Hallvard Vikeså.

Samler porteføljen hos Tokvam
Tokvam er en helnorsk, familieeid industribedrift med produksjonsanlegg på Toten. Tokvam startet opp som en bygdesmie på slutten av 50-tallet og har gjennom årene utviklet seg til å bli en kvalitetsleverandør av snøfresere, snøploger og sand- og saltspredere som kan festes på traktorer og lignende spesialmaskiner.

- Vi har svært gode erfaringer med å rendyrke merkevarer. Det gir oss mulighet til å vokse sammen og utvikle produkter i fellesskap. I tillegg er det et pluss at Tokvam er en helnorsk produsent, sier Jon Magne Torsteinsbø, salgssjef for traktor og redskap i FKRA.
- For oss vil leveransene til FKRA trolig ha en verdi på omlag 10 millioner kroner årlig. Totalt sett tror vi avtalen vil føre til en sterk økning av Tokvams omsetning i dette området.
Felleskjøpet Rogaland Agder vil ha enerett på salg av Tokvam produkter fra oppstart.

Styrker tilbudet
Mange bønder og entreprenører lever av veivedlikehold og fyller året med brøyting, salting og annet veivedlikeholdsarbeid. Traktor kombinert med riktig brøyteutstyr overtar en stadig større del av veivedlikeholdet. Avtalen med Tokvam vil dermed komme mange av Felleskjøpets Rogaland Agder eiere til gode.

- I dag er vi er noe så sjeldent som en solid, stabil og anerkjent norsk industribedrift. Kombinerer du det med kunnskap og høyteknologi, er Tokvam AS en attraktiv arbeidsplass for både ingeniører og mekanikere. Vi har gjort vinteren enkel for folk i snart 60 år. Det skal vi fortsette med! uttaler Finn Kristian Tokvam.
Om Tokvam AS Tokvam as er en norsk familieeid industribedrift med en historie som strekker seg tilbake til 1958. Tokvam AS teller i dag 33 ansatte og selger egenutviklede produkter i store deler av den snøbelagte verden. Fra sitt høyteknologiske produksjonsanlegg ved Reinsvoll i Vestre Toten, produserte bedriften over 1100 maskiner i
2015. Omsetningen ligger i dag på rundt 60 millioner kroner i året.

Om Felleskjøpet Rogaland Agder
Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) produserer og selger kraftfôr, gjødsel og såvarer. Vi selger dessuten traktorer, maskinvarer og verkstedtjenester til både landbruk og andre kunder og har en FK butikk kjede med 19 butikker. Vårt produksjonsanlegg er lokalisert i Stavanger, samt 19 butikker, 3 komplette maskinsenter og 2 verksteder fra Sunnhordland i nord til Tvedestrand i sørøst. Konsernet består ellers av en rekke selskap, i hovedsak relatert til råvareforedling, kjæledyrfôr og eiendom. Konsernet hadde i 2015 en omsetning i overkant av kr 2,8 milliard og 430 ansatte. Hovedkontoret ligger i Stavanger, maskindivisjonen ledes fra Klepp.

For spørsmål vennligst kontakt:
Finn Kristian Tokvam (Tokvam AS) tlf. 916 05 537
Roy Pedersen (Tokvam AS) tlf. 480 55 466
Jon Magne Torsteinsbø (FKRA) 958 80 518
Hallvard Vikeså (FKRA) 413 17 494

Verktøylinje

Våre leverandører

Felleskjøpet Rogaland Agder samarbeider med ledene leverandører innen redskap til norsk landbruk.

 

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640