Dab radio
Harald Brådli og hans kolleger på verkstedet i Klepp har allerede montert mange DAB-radioer
Harald Brådli og hans kolleger på verkstedet i Klepp har allerede montert mange DAB-radioer

DAB til traktor og anleggsmaskiner

Så var dagen kommet, FM-nettet har blitt slukket. Det betyr at de største kommersielle radiokanalene er borte i Rogaland og Agder. Med andre ord må du installere DAB+ om du fortsatt vil høre på radio i traktor eller anleggsmaskiner. Vi kan hjelpe deg.

FKRA har allerede installert flerfoldige DAB-radioer i både traktorer og andre anleggsmaskiner. 

– Den store pågangen begynte i november-desember, oppgir Harald Brådli ved FKRA-verkstedet i Klepp. – Så å si alle som kommer til oss for å få service på maskinen lurer på hvilken DAB-løsning de skal velge og hvordan de skal få den installert.

ENKLE OG GODE LØSNINGER 
FM-nettet i Rogaland og Agder-fylkene slukkes 21. juni. Hundretusener av radioer skal byttes ut, og markedet florerer av ulike produkter og løsninger. Harald Brådli og hans kolleger i FKRA har i samarbeid med Bilradiospesialisten Sandnes AS, mangeårig samarbeidspartner av radioutstyr til FKRAs landbruksmaskiner, allerede testet ut ulike DAB-modeller og -løsninger.

– For oss har det vært viktig å komme fram til gode og enkle løsninger med faglig forankring. Det finnes ekstremt mange DAB-produkter på markedet, men det er ikke gitt at de matcher traktor og anleggsmaskiner, påpeker Jostein Susort, ettermarkedsjef i FKRA. Han er opptatt av at FKRA-kundene skal får en radioløsning som fungerer optimalt.

TO MODELLER 
– Det er slett ikke gitt at ethvert DAB-produkt passer enhver maskin, sier Terje Berg i Bilradiospesialisten Sandnes AS. Sammen med FKRA har de etter grundige utprøvinger landet på to hovedløsninger for landbrukskundene i Felleskjøpet – Noen kan ved hjelp av en adapter beholde den radioen de har, andre må sette inn nytt utstyr. Det kommer alt an på den gjeldende maskinen, sier Berg.

Sammen med FKRA har de kommet fram til to hovedløsninger, passende for alle typer anleggsmaskiner. – Vi installerer selvsagt utstyret om kunden ønsker det, oppgir Brådli som allerede har skiftet ut FM-radioer med DAB i flere titalls maskiner. – Flere kunder har gitt uttrykk for at de ikke ønsker å være prøvekaniner, noe vi godt kan forstå, sier Brådli som også har installert DAB i egne kjøretøy. Han understreker at det grundige forarbeidet som ble gjort allerede tidlig i fjor høst, har bidratt til et de har fått et godt grep om både DAB-løsningene og selve installeringen. 

OGSÅ TRAFIKKMELDINGER 
– Målet vårt er å finne de beste løsningene for kundene. Derfor har det vært viktig for oss å samarbeide med fagspesialister, sier Susort og legger til at de som jobber på verkstedet også er blitt kurset i det nye DAB-utstyret, slik at kompetansen ikke bare er gitt noen få. For de som er opptatt av å få NRKs trafikkmeldinger på øret, noe som har vært et problem for noen av DAB-løsningene på markedet i dag, har Bilradiospesialisten Sandnes AS følgende svar: – Grunnen til at noen DAB-produkter ikke fanger opp disse meldingene har med oppbyggingen av produktet å gjøre. Men de løsningene FKRA har valgt, dekker dette. De kundene som ønsker NRKs trafikkmeldinger, får dem, fastslår han.

GODT FORBEREDT 
DAB-etterspørselen er stor, men Bilradiospesialisten Sandnes AS forsikrer om at de har månedlige utstyrsleveranser helt fram til oktober, noe som lover godt for alle de som nå skal skifte ut FM-radioen i traktoren eller i andre anleggsmaskiner på gården.

Saken er hentet fra magasinet Vårt Felleskjøp, les hele saken her 

Ta kontakt med ditt nærmeste verksted for mer informasjon

Publisert 21. juni 2017 - May Linda Schjølberg

Verktøylinje

Kontakt verksted og deler

Vi hjelper deg med service og vedlikehold på traktorer og landbruksmaskiner m.m
 • Klepp: 970 69 779
 • Varhaug: 51 77 14 71
 • Årdal: 51 75 42 42 
 • Haugesund: 52 70 54 70
 • Kristiansand: 970 53 827

Servicetelefon IMek: 481 39 525
Servicetelefon etter arbeidstid: 900 19 299

Delelager Klepp: 476 05 500

Åpningstider:
man-fre kl. 07.30-16.00
Lør. Kl. 09.00-12.00 

  Personopplysningene samles inn når du sender inn dette kontaktskjemaet. Informasjon lagres i en kundedatabase. Innsendte skjema slettes regelmessig.

  Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

  Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640