Søk

Du er her:

En utrolig reise sier Ola Bekken

Felleskjøpet har spart 150 mill. på lean

Felleskjøpet Rogaland Agder har praktisert lean siden 2006. Det har vært lønnsomt. Administrerende direktør Ola Bekken kaller tiden etter at bedriften innførte lean som "en utrolig reise." Saken er hentet fra aftenbladet.no

- Siden 2006 har vi beregnet en produksjonsframgang på 50 prosent, rundt regnet sju prosent årlig gjennomsnittlig effektivitetsvekst i fôrproduksjonen. Det er takket være vårt fokus på lean, sier Bekken til Aftenbladet.

- Vi har fått vekk elementer som stjeler timer eller reduserer varegjennomstrømmingen og dermed unødvendige tap i produksjonen. Vi har regnet ut at dette har spart oss for investeringer i 150 millioners klassen.

Bekken mener hovedårsaken til at Felleskjøpet har lykkes, er engasjementet hos de ansatte:

- Gleden og entusiasmen ved å kunne måle og dokumentere de resultatene som er kommet av dette arbeidet, er stor. Det har skapt en sunn konkurranseinnstilling og vilje til forbedringer. Vi har talt mellom 1000 og 1100 store og små forbedringer årlig som kan måles og som betyr noe for kunden. Vi begynte med dette i produksjonen, og har utvidet til større deler av bedriften, sier Ola Bekken.

Saken er hentet fra aftenbladet.no

Publisert 25. september 2013 - May Linda Schjølberg

Verktøylinje

Strategiperioden 2019- 2022

FKRA skal være en lønnsom partner for våre kunder og eiere.

Vi har en klar og tydelig visjon som gir oss retningen i vår utvikling -  vi skal være landbrukets mest attraktive og lønnsomme partner.

Våre verdier bestemmer våre holdninger og handlinger og er personligheten til bedriften. I vårt daglige virke er de nyttige veivisere for hvordan vi utfører vårt arbeid.

Våre verdier er

  • Pålitelig
  • Effektiv
  • Nyskapende

Vi har satt oss spenstige mål for denne strategiperioden. FKRA skal være den foretrukne samarbeidspartner med det beste utvalget av driftsmidler, som bidrar til økt lønnsomhet for bonden. Vi skal assosieres med nyskapende produkter og effektive løsninger. Våre kunder skal oppleve personlig engasjement og punktlige leveranser.

FKRA tar samfunnsansvar med fokus på klima og bærekraft, vi skal bidra til en bærekraftig matproduksjon i et globalt perspektiv.

Målet vårt på kort og lang sikt er å gi våre eiere og kunder lønnsomhet i egen produksjon.

Vi ønsker å være en lønnsom partner for våre eiere!

 

Personvernpolicy | kundesenter@fkra.no

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger     Tlf: 51 88 70 00     E-post: kundesenter@fkra.no    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640