Søk

Du er her:

Snøfresere
En snøfreser forenkler vinterhverdagen

Vi hjelper deg å velge riktig snøfreser

Vinteren er nærmer seg med stormskritt. Mange velger å investere i en snøfreser, men utvalget er stort og det er ikke alltid lett å finne hvilken snøfreser en bør velge.

Vi har her summert opp hva du bør tenke på for å finne den snøfreseren som best kan møte dine behov.

Hvor i landet bor du? Hvordan pleier vintrene å være der du bor? Hvor stor er gårdsplassen din – er den flat eller bratt?

Det finnes to typer snøfresere
Snøfresere kommer i to ulike varianter; en-trinns og to-trinns. Forskjellen er at en-trinnsvarianten kaster snøen ut samtidig som den freses inn, mens to-trinnsfreserne skur snøen inn før den i neste trinn føres ut utkastkammeret.

En-trinnsvarianten egner seg best til mindre eiendommer og små gårdsplasser med hardt og jevnt underlag. To-trinnsvariantens egner seg godt til større gårdsplasser – større utfordringer. Arbeidsbredden på snøfresere varierer fra 50 cm opptil 91 cm.

Motoren
Jo større snøfreser jo raskere går arbeidet, og med mindre bruk av muskelkraft. Hovedvekten av salget i Norge ligger på snøfresere med motorer på 8-10 HK, men det finnes varianter med både flere og færre hester.

Startsystemet er enten manuelt, eller utstyrt med el-start. Det finnes to hovedtyper gearoverføringer på snøfresere. Den mekaniske med tradisjonelt gir, og hydrostat som gir en trinnløs overføring av kraften.

Belte eller hjul
Majoriteten av de som kjøper snøfresere i Norge, til privat bruk, kjøper en med hjul. Snøfresere med hjul er lette å manøvrere, og gjør nytten i de fleste gårdsplasser. Skal du derimot bruke snøfreseren på tak eller en terrasse kan en snøfreser med belte være å foretrekke. Fordelen med belter er at snøfreseren arbeider mer stabilt.

Se vårt utvalg av snøfresere

Verktøylinje

Personvernpolicy | firmapost@fkra.no

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger     Tlf: 51 88 70 00     E-post: firmapost@fkra.no    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640