Fakta om EGG

Fakta om EGG

I Norge spiser vi nordmenn i gjennomsnitt ca. 13 kg egg i året. Det vil si drøyt 200 egg per person per år, eller ca. et halvt egg daglig.


I påsken dobles forbruket av egg i Norge, da spiser vi ca. 26 mill. egg i løpet av de 5 påskedagene!

I Norge er det 580 gårder som produserer egg, og hvert år er det ca. 4,3 millioner verpehøner som til sammen forsyner Norge med egg.

Et egg veier i gjennomsnitt 63 gram, men det største egget vi kjenner til her i Norge ble lagt i Høyjord i 1993. Egget veide hele 210 gram!

Bestanddelene av hele egget består stort sett av 76 % vann, 12 % protein, 10 % fettsyrer og resten er vitaminer, mineraler og karbohydrater. Og i skallet finner man grovt regnet 8000 mikroskopiske porer.


Ha en riktig god påske, og nyt det norske egget!


 


 

Publisert 9. april - Maria Risdal
Kilder: matprat.no og felleskjøpet.no

Verktøylinje

Usedvanlig gul med naturlig kraftfôr

Har du noen gang knekt et solegg og lurt på hvorfor disse eggene har en så deilig gulfarge?

Svaret er enkelt, høna har spist et kraftfôr Felleskjøpet Rogaland Agder har utviklet i samarbeid med Prior, og fargen kommer fra helt naturlige og nøye utvalgte ingredienser.

Det er blitt hevdet at det er kunstige tilsetningstoffer som skaper fargen, dette stemmer ikke. Vi er en stor organisasjon og vi er konsekvente på at vi ikke tar snarveier. Hvis det koster å produsere noe skikkelig, så produserer vi det skikkelig og lar det koste.

Våre kunder er bønder og vi må skape produkter som forbrukerne har tillit til. Tillit er nøkkelen til alt vi jobber med, vi må ha tillit både hos kundene våre og hos sluttforbrukeren.

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640