Søk

Du er her:

Gode tall fra FKRA

Kraftfôr fra FKRA gjør det godt i slaktekyllingkontrollen

Tallene fra Den Stolte Hane (DSH) viser at slaktevektene gikk litt ned i november. Nortura-tallene viser stabil slaktevekt de siste 3 mnd. Det er gledelig å se at våre produsenter fortsatt ligger foran våre konkurrenter i slaktevekt, fôrforbruk samt har et lite hakk bedre tråputescore.

Fôrforbruket har gått noe opp, men ved å se på de 3 siste månedene er det ganske stabilt. Bruken av de ulike kraftfôrblandingene vil påvirke dette.


Dødelighet ligger generelt på et bra nivå. Snittet hos DSH har gått noe opp, det kan forklares med at enkeltkull med dårlige tall har hatt en uheldig påvirkning av tallene.

Tråputepoengene var, som i oktober, under 10. Gjennomsnittet til de 23 kullene slaktet hos Nortura hadde et snitt på 4 av 200 mulige poeng.
 

  FKRA Konkurrent
Slaktevekt 1481 gram 1436
Slaktealder 34,2 dager 34,3
Fôrforbruk 2,18 2,22
Trådputescore 7 9
Antall slakta kull 33 23

 

Publisert 21. desember 2017 - Aasne Aasland

 

Verktøylinje

Usedvanlig gul med naturlig kraftfôr

Har du noen gang knekt et solegg og lurt på hvorfor disse eggene har en så deilig gulfarge?

Svaret er enkelt, høna har spist et kraftfôr Felleskjøpet Rogaland Agder har utviklet i samarbeid med Prior, og fargen kommer fra helt naturlige og nøye utvalgte ingredienser.

Det er blitt hevdet at det er kunstige tilsetningstoffer som skaper fargen, dette stemmer ikke. Vi er en stor organisasjon og vi er konsekvente på at vi ikke tar snarveier. Hvis det koster å produsere noe skikkelig, så produserer vi det skikkelig og lar det koste.

Våre kunder er bønder og vi må skape produkter som forbrukerne har tillit til. Tillit er nøkkelen til alt vi jobber med, vi må ha tillit både hos kundene våre og hos sluttforbrukeren.

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640