Søk

Du er her:

AJ Kross rapsstrø

Sunnere hestestall med rapsstrø

Det er ikke uten grunn at AJ Kross rapsstrø har fått mange tilhengere i løpet av kort tid. Enkelte sier de aldri kommer til å gå tilbake til spøne igjen.

- Vanlig spøne tar mye lagringsplass i stallen, og det gir mye avfall. På den tiden jeg nå fyller én trillebår gikk jeg tidligere ut med tre fulle trillebårer. Dette er avfall vi kan kjøre ut på jordene som et slags gjødsel, noe vi ikke kunne med den gamle sagsponen, forteller hesteoppdretter Merete Rød.

RASKT REINT I BOKSEN

I stallen vår har vi gummimatter i boksene. Jeg liker det fordi det letter arbeidet, det er raskere å gjøre rent og det gir mindre masse inni boksen. Dermed blir det enklere å reingjøre boksen. I vanlig spøne forsvinner avføringen fort inn i sponen slik at det er vanskelig å se.

AJ strø kommer i pellets. Jeg hiver det ut midt i boksene, så trør jeg innholdet i stykker og sprer det rundt i boksen. Jeg prøvde spon i pellets, men det likte jeg ikke. AJ Strø tiltrekker seg mye mer av fuktigheten og dermed også bakteriene. Jeg er veldig fornøyd.

Når jeg nå går med greipa og reingjør boksene går det mye lettere. Det blir ikke så tungt og vi sparer strø. Jeg er så fornøyd at jeg ofte har tenkt på å ta med en prøve og gi til andre og si; «Prøv det. Du kommer til å synes det er bra.»

BYGGER HESTESTALL TIL 21 HESTER

Til daglig jobber jeg på desken i Stavanger Aftenblad, men jeg har tatt pakken og skal jobbe med familien med å lage et nytt ridesenter her på Grannes. Vi bygger ridehus og stall på til sammen 1900 kvadratmeter med plass til 21 hester. Det skal være litt eksklusivt - vi skal leie ut bokser, ri og trene hester for andre.

BRUKER 2 SEKKER I UKEN PER BOKS

Jeg tror store hesteaktører kan ha mye å spare på å bytte til AJ Kross Hest. De slipper blant annet å betale for avfallshåndtering, for AJ Kross kan du kjøre rett ut på markene som gjødsel.

Hestene har en tendens til å sparke litt rundt på strøet, men der sagsponen tidligere ble slengt ut i sidene og oppetter veggene i boksen holder AJ kross seg mye bedre på plass. Det gjør at jeg ikke trenger å fylle så mye i hver boks. Vi bruker omtrent to sekker i uken per boks. Det kommer i små hendige sekker, som er såpass lette at til og med unger kan bære dem. Plassmessig er det fantastisk. Det er dyrere kilopris, men jeg bruker veldig mye mindre av det.

AJ Kross suger til seg mye mer væske. Det blir mindre bakterier, friskere lukt og mye mindre støv i fjøset, avslutter Merete Bøe.

Publisert 12. august 2016 - Tekst: Kristian T. Marthinsen

Verktøylinje

Vi kan hest!

Som eneste kraftfôrleverandør tilbyr vi oppsett av fôrplan, faglig råd og veiledning innen hestefaget.

Felleskjøpets fagpersoner på hest er direkte involvert i produktutvikling og produksjon av våre Champion produkter.
I tillegg har vi et internasjonalt nettverk som sørger for av vi til enhver tid har riktige produkter å tilby våre hestekunder.

Felleskjøpet Rogaland Agder utfører analyser av grovfôr til hest på vårt laboratorium i Stavanger. Næringsverdiene i grovfôret hjelper deg til å velge det riktige kraftfôret til din hest.

I Felleskjøpet Rogaland Agder, med kontorsted i Stavanger, er Ådne Undheim vår fagkonsulent på hest.
Har du spørsmål angående hest eller ønsker en skreddersydd fôrplan til din hest, ta gjerne kontakt med Ådne.
 

Ådne Undheim
Fagkonsulent Storfe og Hest


Tlf: 907 62 714
E-post: aadne.undheim@fkra.no

 

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640