Søk

Du er her:

Kraftfor - Felleskjøpet

Nye formelblandinger denne høsten

Fortsatt er det de «tradisjonelle blandingene som dominerer. FORMEL ELITE sortimentet er robuste blandinger som svært mange bruker. Det er gledelig å se at også FORMEL ENERGI PREMIUM blandingen øker kraftig. Samtidig ser vi at mange ønsker enklere sammensatte kraftfôrblandinger for å supplere eksisterende fôrrasjoner.De nye fôrblandingene føyer seg fint inn i rekken.

FK KJERNESUPER

Nytt produkt til mjølkekyr fra FKRA.

FK Kjernesuper er et nytt produkt fra FKRA som hovedsakelig består palmekjerneekspeller og roepellets. Palmekjerneekspeller er en såkalt «mul-råvare» importert fra Elfenbeinkysten i Afrika. Dette gjør FK Kjernesuper til et prisgunstig tiltaksprodukt for å heve fettprosenten i mjølka.

BRUKSEGENSKAPER
FK Kjernesuper kan brukes til mjølkekyr i mengder fra 1 til 3 kg per ku per dag, og det er tenkt som et tiltaksprodukt der en ønsker å heve fettprosenten i mjølka. Innholdet av fordøyelig fiber er høgt og PBV-innholdet er på – 40 g/FEm. FK Kjernesuper passer godt sammen med tidlig høsta grovfôr som er rikt på protein og har lågt fiberinnhold. Siden fettinnholdet i FK Kjernesuper er relativt høgt er energiinnholdet på 105 Fem.

PALMEKJERNEEKSPELLER OG «MUL-RÅVARER»
Palmekjerne-ekspeller (PKE) er et biprodukt etter pressing av olje fra palmeoljefruktene. Kjent for å ha høyt energiinnhold, høyt vombestandig stivelse og relativt høyt proteininnhold er det en råvare som spesielt er attraktiv til fôring av høytytende mjølkekyr. I New Zealand er PKE en viktig supplement til det grovfôrbaserte fôret, og de fleste land i Europa bruker også PKE som råvare i drøftyggerfôret. Indonesia og Malaysia er de største eksportørene til Europa. PKE fra Vest-Afrika har høyere fettinnhold enn PKE fra Asia som følge av at framstillingsprosessen foregår med mekanisk pressing og ikke bruk av løsemidler.

FKRA har mange års erfaring med handel av råvarer i Vest-Afrika. Vi har besøkt flere fabrikker som produserer palmeolje og som bearbeider kjernene til palmekjerneekspeller. Vi går aktivt inn i lager- og transportleddet og stiller krav som bidrar til at det høyverdige produktet ikke taper verdi på veien mot Norge. Plantasjene som råstoffet kommer fra, gjennomfører tiltak for å bli sertifisert av RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil), noe som innebærer at leverandørene vil tar et samfunnsmessig ansvar både for naturmiljøet og lokalsamfunnet.

 

FK LINNEA

Med bare Norske korn.

Felleskjøpet Rogaland Agder og Felleskjøpet Agri lanserte i september FORMEL Linnea, en helt ny kraftfôrblanding basert på kun norsk korn og mest mulig kortreiste råvarer. Felleskjøpene er opptatt av å ha et bredt kraftfôrsortiment tilpasset kundenes ulike behov. I utviklingen av FORMEL Linnea har vi satset på kundegruppen som ønsker kortreiste råvarer. 

Vi har derfor utviklet en kraftfôrblanding som sammen med godt grovfôr gir en norskandel i fôret på over 90 % ved produksjon av mjølk og kjøtt. Karbohydratkilden i kraftfôret er norsk korn, og proteinråvaren er raps som vi kjøper fra nærliggende land. FORMEL Linnea er uten soyamel og palmebasert fett. Råvarer som vitaminer, mineraler og melasse produseres ikke i Norge og importeres også til denne fôrblandingen.

Felleskjøpene er opptatt av et sterkt norsk landbruk med økt bruk av norske fôr-ressurser. Det pågår for tiden flere spennende prosjekt for utvikling av norske proteinkilder. Dette er et langsiktig arbeid som krever innsats fra alle aktørene i bransjen.

Med FORMEL Linnea omsetter Felleskjøpet visjoner til praksis og tar lederrollen i dette viktige arbeidet. FORMEL Linnea kan brukes som eneste kraftfôrblanding til mjølkekyr og okser. Blandingen passer et moderat til middels ytelsesnivå og er tilpasset middels tidlig høsta grovfôr med proteininnhold mellom 13-18 %. For de som ønsker høyere ytelse kan man kombinere FORMEL Linnea med proteintilskuddet FK raps 92 eller FORMEL Superkarbo. 

Hentet fra Magasinet Vårt Felleskjøp - Tekst av Aasne Aasland

Verktøylinje

Velkommen til kundesenter

Bestiller du varer fra vår nettløsning vil du få full oversikt over dine bestillinger, bedre kontroll, enklere bestillingsrutiner og samtidig høyere rabatt på dine bestillinger.

994 30 640 - Telefon for bestilling av kraftfôr og plantekulturprodukter
(telefonsvarer etter arbeidstid)

Hastebestillinger vakttelefon: 907 43 675
(fredag 15.00-20.00, lørdag og søndag 08-20.

Lørdag, søndag og helligdager vil kraftfôret som regel bli kjørt ut mellom 09-15.

*Leveranser på lørdager blir belastet et gebyr på kr 1 000,-
*Leveranser på søndag og helligdager blir belastet et gebyr på kr 2 000,-

Bestillingsrabatt
1 % rabatt på kraftfôr i bulk (standard sortiment) ved bestilling innen klokken 12 to arbeidsdager før ønsket levering.

Bestilling via internett gir kr 100,- i rabatt for hver bestilling over kr 5000,-.

Har du prøvd hurtigbestilling?
Vi viser deg hvor enkelt det er

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640