FK ProAmmon Bygg

NYHET! FK ProAmmon Bygg

FK ProAmmon Bygg er bygg behandla med ammoniumpropionat, urea og propionsyre. Deretter er kornet valsa for å oppnå optimal partikkelstørrelse. Når urea spaltes til ammoniakk i vomma, stiger pH og sammen med grov partikkelfordeling vil dette stimulere til godt vommiljø.

Bruksområde
FK ProAmmon Bygg kan brukes til okser og mjølkekyr i mengder opp til 4-6 kg. Det kan fôres separat eller inngå i grunnrasjonen i en fullfôrblander. Proteininnholdet er på 14 % og har høg nedbrytingsgrad  i vom. Til mjølkekyr anbefales å kombinere FK ProAmmon Bygg med et kraftfôr rikt på AAT. For eksempel vil FORMEL Energi Premium passe. Fôr besetninger med høg ytelse anbefales FK Raps 92 eller FORMEL Protein 42 i tillegg for å sørge for tilstrekkelig AAT-forsyning.

FK ProAmmon er ikke tilsatt ekstra vitaminer og mineraler. I en fullfôrblanding anbefales 30 g Pluss Fullfôr Total per kg FK ProAmmon Bygg. Ved separat fôring anbefales Pluss Ca-rik i samme mengde. FK ProAmmon Bygg kan leveres i tippbil til planlager.

Om metoden
Under utviklingsarbeidet har Felleskjøpet gjennomført flere fôringsforsøk med ulike typer av alkalisk korn som er på markedet. Vi har utviklet vår egen metode som gir et like godt resultat som alkalisk korn, og en tryggere behandling av rått korn med tanke på mugg og hygienisk kvalitet.

I FK ProAmmon Bygg benyttes kun rensa korn. Den gunstige virkningen på vommiljøet ligger i optimal partikkelfordeling i tillegg til pH-heving når urea spaltes til ammoniakk i vomma. Grovere partikler gir mer langsom nedbryting av stivelsen i vomma. Men partiklene skal imidlertid ikke være for store da dette reduserer fordøyeligheten.  

At vi har utviklet en egen metode for å produsere FK ProAmmon Bygg gjør at vi kan tilby dette til en atskillig gunstigere pris enn konkurrerende produkter på markedet.

Publisert 17. oktober 2016 - Ola Stene

Verktøylinje

Velkommen til kundesenter

Bestiller du varer fra vår nettløsning vil du få full oversikt over dine bestillinger, bedre kontroll, enklere bestillingsrutiner og samtidig høyere rabatt på dine bestillinger.

994 30 640 - Telefon for bestilling av kraftfôr og plantekulturprodukter
(telefonsvarer etter arbeidstid)

Hastebestillinger vakttelefon: 907 43 675
(fredag 15.00-20.00, lørdag og søndag 08-20.

Lørdag, søndag og helligdager vil kraftfôret som regel bli kjørt ut mellom 09-15.

*Leveranser på lørdager blir belastet et gebyr på kr 1 000,-
*Leveranser på søndag og helligdager blir belastet et gebyr på kr 2 000,-

Bestillingsrabatt
1 % rabatt på kraftfôr i bulk (standard sortiment) ved bestilling innen klokken 12 to arbeidsdager før ønsket levering.

Bestilling via internett gir kr 100,- i rabatt for hver bestilling over kr 5000,-.

Har du prøvd hurtigbestilling?
Vi viser deg hvor enkelt det er

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640