Søk

Du er her:

"Tyttebæreffekten”

På jakt etter “tyttebæreffekten”

Det er for tiden fokus på benzosyre som syretilsetning i slaktegrisfôr. Benzosyre er en naturlig bestanddel, og de fleste er kjent med at benzosyre har god konserverende effekt i eksempelvis tyttebær.

Som tilsetning i kraftfôr er benzosyre ett godt og veldokumentert produkt som Felleskjøpet Rogaland Agder i lang tid har brukt i KOMBINASJON sammen med maursyre i smågrisfôr.


Til slaktegris bruker Felleskjøpet Rogaland Agder i dag maursyretilsetning i blandinger beregnet til tørrfôr, og maursyre og sorbinsyre i blandinger beregnet til bruk i våtfôr (se tidligere innlegg Valg av syreprodukt i slaktegrisfôr).

I danske forsøk gjennomført av Danish Meat Assosiation (DMA) ble ulike doseringer med benzosyre testet mot kontroll-gruppe som fikk kraftfôr UTEN SYRETILSETNING. Benzosyre ga i disse forsøkene positiv respons m.o.t. tilvekst, fôrutnyttelse og økonomisk resultat.

Konklusjon:
Dersom du tidligere har brukt kraftfôr UTEN MAURSYRETILSETNING kan du beregne en positiv gevinst ved å skifte til kraftfôr med benzosyre. I de fleste tilfeller vil du skifte fra kraftfôr som allerede er tilsatt maursyreprodukter. I slike tilfeller finner vi ingen dokumentert økonomisk effekt av å velge ett kraftfôr tilsatt benzosyre sammenlignet med å velge ett kraftfôr med maursyretilsetning.

 

Les også
Valg av syreprodukt i slaktegrisfôr
 

Publisert 18. mars 2013 - Arild Eriksen

 

Verktøylinje

Velkommen til kundesenter

Bestiller du varer fra vår nettløsning vil du få full oversikt over dine bestillinger, bedre kontroll, enklere bestillingsrutiner og samtidig høyere rabatt på dine bestillinger.

994 30 640 - Telefon for bestilling av kraftfôr og plantekulturprodukter
(telefonsvarer etter arbeidstid)

Hastebestillinger vakttelefon: 907 43 675
(fredag 15.00-20.00, lørdag og søndag 08-20.

Lørdag, søndag og helligdager vil kraftfôret som regel bli kjørt ut mellom 09-15.

*Leveranser på lørdager blir belastet et gebyr på kr 1 000,-
*Leveranser på søndag og helligdager blir belastet et gebyr på kr 2 000,-

Bestillingsrabatt
1 % rabatt på kraftfôr i bulk (standard sortiment) ved bestilling innen klokken 12 to arbeidsdager før ønsket levering.

Bestilling via internett gir kr 100,- i rabatt for hver bestilling over kr 5000,-.

Har du prøvd hurtigbestilling?
Vi viser deg hvor enkelt det er

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640