Søk

Du er her:

Porter og grinder

Mobile porter og grinder letter hverdagen

Trenger du fleksible grinder i lemminga, eller har du behov for solide beitegrinder på beitet? De gode løsningene er ikke lenger unna enn nærmeste FK-butikk. Her er også hyllene fylt opp med nyttig rekvisita til lemminga og beitesesongen.

Du behøver ikke bruke timevis i gårdsverkstedet og plundre med sveising av galvaniserte rør for å bygge din egen beitegrind. Felleskjøpet leverer fire typer solide grinder som dekker de fleste behov, forteller Tor-Magne Undheim, kategorisjef hos Felleskjøpet Rogaland Agder.

Beitegrind
De prisgunstige beitegrindene av galvanisert stål er produsert i England og tåler en støyt, lover Tor-Magne Undheim. Mange bygger sine egne grinder av impregnert trematerial, disse gjør selvsagt jobben og ser godt ut, den største ulempen er at disse grindene er utsatt for vind – og at de kan være tunge å håndtere. Felleskjøpet sine beitegrinder er 114 centimeter høye og leveres i fire ulike bredder med en fjærbelastet låsebolt og to justerbare øyekroker for oppheng på stolper eller kroker.

Felleskjøpet tilbyr også flyttbare grinder til storfe og hest.
- Veldig praktisk om du trenger mobile og fleksible løsninger til både fanging av dyr og bygging- eller skilling av binger, ute eller inne, forklarer Undheim. Grindene er lette å bære med seg for en person. Sammenkoplingen skjer ved hjelp av enkle håndgrep med bruk av tilhørende kjettinger. Grindene har buede føtter som bidrar til god kontaktflate mot underlaget.

Grinder til sau
I grind-porteføljen til Felleskjøpet hører også lettgrinder av to typer. Standard lettgrinder til småfe leveres i fem lengder og er enkle å kople sammen. Disse brukes gjerne ute når en for eksempel skal fange inn en saueflokk, men de 90 centimeter høye lettgrindene kan også brukes til mange andre formål.
Trenger du grinder til å skille eller bygge binger inne i sauehuset, vil lettgrinder spesiallaga til dette formålet være en god investering. Her kan du velge mellom to bredder, 2 og 2,40 meter med to ører i hver ende for festing med koplingsbolt. Disse grindene er 97 centimeter høye. Det nederste røret er festet særlig lavt slik at ikke små lam glir under.

- Se etter hva du trenger og gjør gjerne innkjøpene dine i god tid, sier Tor-Magne Undheim. Han viser til den omfattende Landbrukskatalogen fra Felleskjøpet som nå er sendt ut til alle bønder.

Fengslende fangboks
Blant aktuelle produkter i Landbrukskatalogen viser Tor-Magne Undheim til fangboksen for storfe.
– Løsdrift har kommet for å bli. Mange storfebønder har en lang beitesesong der det ikke alltid er like praktisk å jage en ku eller kvige innomhus for en veterinærbehandling, klauvskjæring eller inseminering. Med en fangboks blir fanging og fiksering av dyrene en enkel og praktisk jobb.
I landbrukskatalogen finner du også et rikt utvalg i grinder, porter og rekvisita til husdyrproduksjonen som FK butikken nær deg har fylt opp hyller og lager med.
- Vær forberedt, husk å få hjem det du trenger av for eksempel framfallseler, hansker, glidekrem og sårspray.


Publisert 14. april 2016 -  Tekst av Sjur Håland

Verktøylinje

Velkommen til kundesenter

Bestiller du varer fra vår nettløsning vil du få full oversikt over dine bestillinger, bedre kontroll, enklere bestillingsrutiner og samtidig høyere rabatt på dine bestillinger.

994 30 640 - Telefon for bestilling av kraftfôr og plantekulturprodukter
(telefonsvarer etter arbeidstid)

Hastebestillinger vakttelefon: 907 43 675
(fredag 15.00-20.00, lørdag og søndag 08-20.

Lørdag, søndag og helligdager vil kraftfôret som regel bli kjørt ut mellom 09-15.

*Leveranser på lørdager blir belastet et gebyr på kr 1 000,-
*Leveranser på søndag og helligdager blir belastet et gebyr på kr 2 000,-

Bestillingsrabatt
1 % rabatt på kraftfôr i bulk (standard sortiment) ved bestilling innen klokken 12 to arbeidsdager før ønsket levering.

Bestilling via internett gir kr 100,- i rabatt for hver bestilling over kr 5000,-.

Har du prøvd hurtigbestilling?
Vi viser deg hvor enkelt det er

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640