Ett velfungerende våtfôr er appetittlig, har god lukt og lett syrlig smak. Våtfôrsuppen vil virke homogen, og avleires ikke i rørgatene. I ett velfungerende våtfôr vil melkesyrebakteriene ha kontroll på patogene bakterier som E.coli og clostridier. Bactocell hindrer nedbrytning av syntetiske aminosyrer inntil 8 timer etter oppblanding.
Bactocell kan benyttes som startkultur ved oppstart av nye våtfôringsanlegg, eller etter nedvasking av eksisterende anlegg. Optimal effekt oppnås når våtfôrsuppen holder 22-30 grader.
Lavere totalkostnad
For ett innsett av slaktegris vil den totale kostnaden ved tilsetning av Bactocell utgjøre 10-13 kr/gris. Høgeste kostnadsbilde gjelder ved oppstartdosering (som krever større tilførsel). På det jevne vil forbruket av Bactocell være noe mindre, og dermed gi lavere totalkostnad.
Bactocell kan erstatte maursyre som surgjører i våtfôr.
Daglig dosering pr. 1000 kg kraftfôr
Bactocell (gram) | |
---|---|
dag 1 | 500 |
dag 2 | 300 |
dag 3 | 300 |
dag 4 og videre | 100 |
Bactocell kan bestilles hos kundetjenesten 994 30 640, varenummer 39101, selges i 5 kg pose.
Les også |
Valg av syreprodukt i slaktegrisfôr |
Publisert 20.februar 2013 - Arild Eriksen