Format Pigg - helse i hver bit!
Format Pigg - helse i hver bit!
Format Pigg er Felleskjøpets kraftfôr til besetninger som sliter med avvennigsdiare, kraftfôret styrker smågrisens immunforsvar gjennom bedre tarmhelse.

Format Pigg - helse i hver bit!

Format Pigg er Felleskjøpets kraftfôr til besetninger som sliter med avvenningsdiaré. Kraftfôret styrker smågrisens immunforsvar gjennom bedre tarmhelse.

 

Format Pigg

I besetninger der avvenningsdiaré er en utfordring handler det ikke først og fremst om tilvekst i de to første ukene etter avvenning, men om en skånsom overgang som sikrer tarmhelsa og slik legger et godt grunnlag for vekst i ukene som følger.

I testbesetninger har vi sett at Format Pigg i mange tilfeller kan erstatte bruken av medisinsk sink - bra for lommeboka og miljøet!

 

Hvordan fungerer Format Pigg?

 • Når et overskudd av næringsstoffer passerer gjennom dyras fordøyelse uten å bli absorbert, får ugunstige bakterier gode vekst vilkår. For å hindre overskudd av ufordøyd protein har vi i Format Pigg både redusert mengden protein og valgt proteinråvarer med svært god fordøyelighet.
   
 • Nylig avvent smågris har ikke stor nok utskillelse av saltsyre til å opprettholde lav pH i magen. Lav pH er nødvendig for å aktivere de enzymene som bryter ned protein. Lav pH i magen hindrer også bakterier i å forflytte seg fra magen og over i tynntarmen. Format Pigg har en sammensetning som bidrar til å senke pH i magen.
   
 • Riktig valg av fiberkilde er viktig for å redusere mengden substrat tilgjengelig for bakterievekst. Ufordøyelig fiber passerer gjennom fordøyelsessystemet, bidrar til økt fôropptak og en mer velfung- erende tarm.
   
 • Noen mikromineraler har i store doser god effekt mot avvennings- diaré. I Format Pigg har vi tatt i bruk mineralkilder som selv i lave doser beskytter tarmcellene effektivt.

 

Bruksanvisning

 • Format Pigg er et fase 1-kraftfôr til smågris og skal brukes fra første leveuke og fram til 10 dager etter avvenning. Deretter brukes annet smågrisfôr fram til salg/flytting. Kraftfôret kan ikke brukes lenger enn til 14 dager etter avvenning på grunn av mineralsammen- setningen.
   
 • Gi Format Pigg allerede fra første leveuke. Tidlig tilvenning til kraftfôr gjør grisen bedre tilpasset fordøyelse av kraftfôrråvarene ved avvenning.
   
 • Fôr ofte, og med små mengder. Fjern gammelt kraftfôr slik at smågrisene hele tiden har ferskt smågrisfôr tilgjengelig.
   
 • Tildel gjerne smågrisfôr sammen med Pluss Smågristorv.
 • Øk gradvis kraftfôrmengden fram mot avvenning etter hvert som grisens kraftfôropptak øker.

 

Se film!

 

 

 

 

 

 

 

  

Les og last ned faktaark her

 


Publisert 23. november - Borghild Njærheim Barstad

Verktøylinje

Velkommen til kundesenter

Bestiller du varer fra vår nettløsning vil du få full oversikt over dine bestillinger, bedre kontroll, enklere bestillingsrutiner og samtidig høyere rabatt på dine bestillinger.

994 30 640 - Telefon for bestilling av kraftfôr og plantekulturprodukter
(telefonsvarer etter arbeidstid)

Hastebestillinger vakttelefon: 907 43 675
(fredag 15.00-20.00, lørdag og søndag 08-20.

Lørdag, søndag og helligdager vil kraftfôret som regel bli kjørt ut mellom 09-15.

*Leveranser på lørdager blir belastet et gebyr på kr 1 000,-
*Leveranser på søndag og helligdager blir belastet et gebyr på kr 2 000,-

Bestillingsrabatt
1 % rabatt på kraftfôr i bulk (standard sortiment) ved bestilling innen klokken 12 to arbeidsdager før ønsket levering.

Bestilling via internett gir kr 100,- i rabatt for hver bestilling over kr 5000,-.

Har du prøvd hurtigbestilling?
Vi viser deg hvor enkelt det er

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640