Søk

Du er her:

Problemfri avvenning med FORMAT Pigg

Problemfri avvenning med FORMAT Pigg

Flere besetninger opplever tap og redusert tilvekst hos smågrisen som følge av diaré og sykdom rundt avvenning. Felleskjøpets kraftfôr FORMAT Pigg er testet i tre besetninger og resultatene er gode.


Høsten 2018 lanserte Felleskjøpet kraftfôret FORMAT Pigg med ekstra fokus på de besetningene som har avvenningsutfordringer. I dette kraftfôret kombineres lettfordøyelige proteinråvarer med råvarer som skaper best mulig vilkår for proteinfordøyelse i mage og tarm. Dette resulterer i at mindre ufordøyd kraftfôr passerer bakover i tarmen og blir bakteriemat. Smågrisfôret brukes fra fødsel til 10 dager etter avvenning og er et fase 1-fôr.

Resultatene viser at dette nye fôret hjelper grisungene gjennom denne tøffe perioden, gir bedre økonomi til bonden og bedre miljø.

For å forebygge diaré og ødemsyke bruker enkelte besetninger sinkoksid i perioden rundt avvenning. Det er i EU enighet om å fase ut bruken av medisinske doser sink i smågrisfôret innen 2022 og det diskuteres for tiden alternative løsninger. Medisinske doser sink er høye nivåer i fôret utover det som regnes som grisens næringsbehov. Det høye nivået gir en effekt i tarmen som hindrer diaré.
 

Se filmen om FORMAT Pigg her:

 

FORMAT Pigg bidrar til bedre tilvekst og fôrforbruk, reduserer bruk av vaksine og sink, og reduserer bruken av medisin generelt.

  • Mot avvenningsdiare
     
  • Kan i mange tilfeller erstatte sink i medisinske doser - bra for lommeboka, bra for miljøet!
     
  • Brukes fra fødsel og til 10 dager etter avvenning. OBS! Kan ikke brukes lenger enn til 14 dager etter avvenning på grunn av mineralbalansen
     

Publisert 12. august, Borghild Barstad Njærheim

Verktøylinje

Velkommen til kundesenter

Bestiller du varer fra vår nettløsning vil du få full oversikt over dine bestillinger, bedre kontroll, enklere bestillingsrutiner og samtidig høyere rabatt på dine bestillinger.

994 30 640 - Telefon for bestilling av kraftfôr og plantekulturprodukter
(telefonsvarer etter arbeidstid)

Hastebestillinger vakttelefon: 907 43 675
(fredag 15.00-20.00, lørdag og søndag 08-20.

Lørdag, søndag og helligdager vil kraftfôret som regel bli kjørt ut mellom 09-15.

*Leveranser på lørdager blir belastet et gebyr på kr 1 000,-
*Leveranser på søndag og helligdager blir belastet et gebyr på kr 2 000,-

Bestillingsrabatt
1 % rabatt på kraftfôr i bulk (standard sortiment) ved bestilling innen klokken 12 to arbeidsdager før ønsket levering.

Bestilling via internett gir kr 100,- i rabatt for hver bestilling over kr 5000,-.

Har du prøvd hurtigbestilling?
Vi viser deg hvor enkelt det er

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640