ENKELT FOR HAGEEIEREN

Bare jord - enkelt for hageeieren

Noen og enhver har sikkert opplevd usikkerheten som oppstår når man kommer til et hagesenter for å skaffe jord til hagen. Nå er problemet løst. Man kjøper en sekk jord og velger gjødsel til det formålet jorda skal brukes til.

Noen og enhver har sikkert opplevd usikkerheten som oppstår når man kommer til et hagesenter for å skaffe jord til hagen. Valget mellom ulike sekker og kvaliteter med jord er ikke enkelt. Nå er problemet løst. Man kjøper en sekk jord og velger gjødsel til det formålet jorda skal brukes til.
 
- I grunnen har vi vært som alle andre – vi var en del av denne forvirringen. Helt til vi tenkte nytt og enkelt. Derfor har vi lansert produktet ”Bare jord”. Det er hverken mer eller mindre enn navnet tilsier, altså bare jord. Enkelt sagt kjøper man en sekk jord og blander dette med vår spesial-gjødsel. Enklere blir det ikke. Det sier Cathrine Palm Spange, markedssjef i bedriften Nordic Garden, som leverer jord og gjødsel til Felleskjøpet. Hun har selv opplevd usikkerheten ved valg av ulike jordtyper, og ble til slutt så forvirret at hun pønsket ut en måte å gjøre livet enklere på for vanlige forbrukere. Resultatet er blitt produktet ”Bare jord”.
 
Opplæring
Nye produkter fører også til behov for opplæring. Derfor har ansatte i Nordic Garden i flere måneder fartet rundt omkring til Felleskjøpets avdelinger, for å lære opp betjeningen i produktet ”Bare jord”, som også inkluderer seks ulike gjødsel-varianter. - Problemet i norske hager er at folk bruker altfor lite gjødsel. Gjødsel er et annet ord for næring. For lite gjødsel går ut over immunforsvaret til planter og busker, noe som igjen betyr lettere tilgang for skadedyr og som til syvende og sist også går ut over veksten. 
 
Næring og vann er nøkkelen til suksess, enten det gjelder kjøkkenhage, roser, busker eller trær. Den billigste jorda har lite næring - det er altså hovedgrunnen til at den er billig, sier produktsjef Tom Egeberg Hvål, som er utdannet gartner. Det nye produktet ”Bare jord”, som nå er stablet på paller hos Felleskjøpet, er resirkulert hageavfall som er bearbeidet. Det produseres
i Vestfold og Nord-Trøndelag. Førti liter jord er førti liter jord, den faller ikke sammen. Dette er god kompostjord og benyttes som såjord til alle formål. Men den trenger gjødsel.
 
Ulike spesial-gjødsel
Til ”Bare jord” har Felleskjøpet seks ulike spesial-gjødsel, også fra Nordic Garden. Det er gjødsel til roser, rhododendron, kjøkkenhage, busker, trær og hekk, terrassekasser og hengeplanter. Samtlige er klorfri gjødsel som sikrer næringen roser, busker og grønnsaker har behov for. Til og med blandeforholdet blir enkelt – en sekk jord til en pose gjødsel, eller en halv sekk jord til en halv pose gjødsel. Plantetips fås med på kjøpet, både på pakningene og av et opplært butikkpersonale. 

- Alle med et uteareal, fra den minste balkong til to mål hage, har med ”Bare jord” og gjødsel fått noe som gjør livet enklere samtidig som det blir et godt resultat. Du slipper å velge mellom ulike sekker med jordvarianter og kan for enkelthets skyld plukke opp en sekk jord og en pose med gjødsel. Hage er enkelt når hageeieren vet hva som skal brukes. Hage er spesielt enkelt når du slipper forvirringen og får en riktigere gjødsling, sier Tom Egeberg Hvål.
 
 
 

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

 • Kvantumsrabatter
 • Bestillingsrabatt
 • Webrabatt
 • Etableringsrabatt
 • Årskvantumsrabatt
 • Sparekonto
 • Gratis rådgivning
 • Tankstøtte
 • Bonusutbetaling ved overskudd
 • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
   

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | firmapost@fkra.no

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger     Tlf: 51 88 70 00     E-post: firmapost@fkra.no    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640