Søk

Du er her:

Brann i kraftfôranlegg for økologisk fôr

Brann i kraftfôranlegg for økologisk fôr

Natt til tirsdag oppstod en eksplosjonsartet brann på Felleskjøpet Agri Lena under etterarbeidet etter en ulmebrann mandag ettermiddag. Felleskjøpet Agri Lena er både FKA’s og FKRA’s leverandør av økologisk fôr.

 

Publisert 15. juli

Drøv:

FKRA er og vil være leveringsdyktig på de aller fleste økologiske fôrslag til drøvtyggere. Produksjon av drøvtyggerfôr vil midlertidig bli flyttet til Trøndelag. Det kan være behov for noe justerte ledetider.

 

Fjørfe og svin:

Vi vil overhodet ikke være leveringsdyktig på økologisk kraftfôr til svin eller fjørfe. FKRA har pr. dato en meget begrenset lagerbeholdning på storsekk, noe på småsekk til fjørfe. Alle FKRA sine kunder som bruker Natura verpefôr i bulk må søke om dispensasjon for å kunne bruke konvensjonelt fôr. Det er dessverre ikke mulig for oss å søke på vegne av alle. Mattilsynet håndterer søknader fra kunder fortløpende.

Last ned søknadsskjema her

 

Generelt:

Vi vet fortsatt ikke hva som er omfanget av skader på anlegget og når Lena kan settes i drift igjen. I mellomtiden så kan kundesenter eller våre konsulenter bidra for å sikre gode alternativer til de fôrene som ikke blir tilgjengelig i en periode.

Felleskjøpet sitt anlegg på Lena er landets eneste produsent av økologisk kraftfôr til svin og fjørfe. Driftsstans i anlegget medfører at dere som trenger fôr til deres økologiske produksjon vil få dispensasjon til å bruke konvensjonelt fôr inntil det er mulig å skaffe økologisk fôr til dere igjen. Men den enkelte må selv søke om dispensasjon hos Mattilsynet for å bruke konvensjonelt fôr.

Last ned søknadsskjema her

(det er ikke nødvendig å vente på svar på søknad før bestilling - fôr kan bestilles så snart søknaden er sendt). Søknadene blir behandlet fortløpende.

Søknadene sendes på epost til: Marianne.Johansen.Myrbraaten@Mattilsynet.no med kopi til Kontor@debio.no

For å sikre at dyra deres får et fôr som er så likt som mulig det fôret dere har hatt fra før, så ønsker vi at dere legger inn bestillinger på det økologiske fôret dere ønsker, selv om vi vil levere et konvensjonelt fôr. Vi vil med utgangspunkt i deres bestilling endre deres ordre til det mest nærliggende konvensjonelle fôret i vårt sortiment.

 

Publisert 14. juli

Natt til tirsdag oppstod en eksplosjonsartet brann på Felleskjøpet Agri Lena  under etterarbeidet etter en ulmebrann mandag ettermiddag.

Felleskjøpet Agri Lena er både FKA’s og FKRA’s leverandør av økologisk fôr.

Tre personer er skadd som følge av hendelsen. Fokuset på stedet er å ivareta personell og materiell. Det er opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt skadestedet og hele anlegget er stengt som følge av eksplosjonsfaren.

Dette medfører at anlegget ikke er leveringsdyktig på økologisk fôr. For øyeblikket er det usikkert når anlegget kan åpne for leveranser til FKRA.

Kvalaberg har bare en svært begrenset lagerbeholdning som vi evt. må rasjonere dersom det blir nødvendig.

 


Publisert 15. juli - Aasne Aasland

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

 • Kvantumsrabatter
 • Bestillingsrabatt
 • Webrabatt
 • Etableringsrabatt
 • Årskvantumsrabatt
 • Sparekonto
 • Gratis rådgivning
 • Tankstøtte
 • Bonusutbetaling ved overskudd
 • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
   

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640