Søk

Du er her:

Enklere hverdag med FKRAs digitale satsing

Enklere hverdag med FKRAs digitale satsing

–Vår jobb er å forenkle hverdagen til bonden slik at han skal kunne foreta bestillinger, innhente og utveksle informasjon med oss på ett og samme sted.

 

Torgeir Erfjord og Einar Bent Jensen, henholdsvis direktør for landbruk og maskin i FKRA, refererer til FKRAs omfattende digitale satsing både internt og eksternt.

 

Fôrplankalkulator
Ifølge Erfjord skal for eksempel melkebonden om ikke lenge forhåpentligvis kunne lage sin egen fôrplan ved hjelp av en «Fôrplankalkulator» knyttet opp mot fkra.no. Han viser hva som skal plottes inn og hukes av, blant annet type besetning, om man er ute etter høyest mulig ytelse eller er mer opptatt av fettprosenten i melka osv. Det tar ikke mer enn et par-tre minutter å fylle inn og huke av de nødvendige opplysningene før fôranbefalingen kommer.
 

–Her får du valget mellom beste sort eller et godt alternativ, viser Erfjord, huker av og vipps, så går bestillingen automatisk til FKRA. Med nye fkra.no kommer også en svært enkel og oversiktlig måte å motta og analysere innsendte jordprøver på, lover han. Også fôranalyser, maskin og verksted, fôrbestillinger og så videre skal etterhvert samles under kundens egen side, «Mitt Felleskjøp».

 

Kunden i fokus
–Det er lett å miste kundeperspektivet når man jobber med digitalisering. Vårt mål er at kunden skal få en enklere hverdag og kunne nyttiggjøre seg mer av den informasjonen vi sitter på, påpeker Erfjord og Jensen. Noe av utfordringen er at veldig mange leverandører i landbruket utvikler sine egne digitale løsninger, redskaper og apper. Det blir rett og slett for mange digitale hjelpemidler å holde styr på.

 

–Vi jobber for å få flest mulig sømløse løsninger med utgangspunkt i kundens «Mitt Felleskjøp», sier de to og forteller at innloggingen på «Mitt Felleskjøp» skal være den samme som til Produsentregisteret, slik at kundene slipper å huske mange forskjellige brukernavn og passord.

 

Sømløse løsninger
–Vi legger også opp til at kundene skal kunne bevege seg sømløst mellom fkra.no og for eksempel slakteri, meieri, og Norsvin/Geno, påpeker Erfjord.

 

–Landbruket generelt sitter på enorme mengder data – og mer kommer det til å bli. Etter mitt syn har vi mer å gå på når det gjelder digital samhandling, mener maskindirektøren.


Den digitale satsingen i FKRA gjelder ikke bare på kundesiden. Mye er allerede gjort for å forenkle hverdagen også til de ansatte og for å sikre at de rette beslutninger tas ut fra tolking av internt genererte datamengder.

 

–Vi er i ferd med å omstille hele organisasjonen, noe som krever mye av oss, men det er både en riktig og helt nødvendig vei å gå, sier Jensen som i nærmeste framtid får mye av varesortimentet på nett.

 

Forenkling
Både han og Erfjord understreker at digitaliseringsarbeidet ikke er noe som foregår ved siden av eller i tillegg til vanlig drift, men som en integrert del av hele FKRAs virksomhet.

 

–Jeg kaller det forenkling. Digitalisering handler om å gjøre seg nytte av informasjon. Input og output må henge sammen. Det skal være enkelt både å fange og nyttiggjøre seg data, supplerer Torgeir Gilje, påtroppende IT-sjef i FKRA, som får en sentral rolle i det videre arbeidet framover.

 


 

Saken er tatt fra Vårt Felleskjøp april 2020

Les magasinet Vårt Felleskjøp

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

 • Kvantumsrabatter
 • Bestillingsrabatt
 • Webrabatt
 • Etableringsrabatt
 • Årskvantumsrabatt
 • Sparekonto
 • Gratis rådgivning
 • Tankstøtte
 • Bonusutbetaling ved overskudd
 • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
   

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640