Fakta om EGG

Fakta om EGG

I Norge spiser vi nordmenn i gjennomsnitt ca. 13 kg egg i året. Det vil si drøyt 200 egg per person per år, eller ca. et halvt egg daglig.


I påsken dobles forbruket av egg i Norge, da spiser vi ca. 26 mill. egg i løpet av de 5 påskedagene!

I Norge er det 580 gårder som produserer egg, og hvert år er det ca. 4,3 millioner verpehøner som til sammen forsyner Norge med egg.

Et egg veier i gjennomsnitt 63 gram, men det største egget vi kjenner til her i Norge ble lagt i Høyjord i 1993. Egget veide hele 210 gram!

Bestanddelene av hele egget består stort sett av 76 % vann, 12 % protein, 10 % fettsyrer og resten er vitaminer, mineraler og karbohydrater. Og i skallet finner man grovt regnet 8000 mikroskopiske porer.


Ha en riktig god påske, og nyt det norske egget!


 


 

Publisert 9. april - Maria Risdal
Kilder: matprat.no og felleskjøpet.no

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

  • Kvantumsrabatter
  • Bestillingsrabatt
  • Webrabatt
  • Etableringsrabatt
  • Årskvantumsrabatt
  • Sparekonto
  • Gratis rådgivning
  • Tankstøtte
  • Bonusutbetaling ved overskudd
  • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
     

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | kundesenter@fkra.no

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger     Tlf: 51 88 70 00     E-post: kundesenter@fkra.no    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640