Gode produsenter i Ingris-toppen

Gode produsenter i Ingris-toppen!

Vi i Felleskjøpet Rogaland Agder vil gratulere alle våre produsenter som er på Ingris sine topp-lister for 2019. Vi har svært gode representanter, med 8 navn fordelt på de ulike gruppene.

 

Pallplasseringer

På lista over beste besetning purker finner vi Cathrine Nesvik og Nils Terkelsen på 2. plass. De driver kombinertproduksjon i Grimstad. Nils er også veterinær med bred kunnskap på svin og svinehelse. I 2018 la de om til SPF-produksjon, og sammen med genuin interesse og gode rutiner sikret dem en plassering på topplista med høyt antall beregna avvente per årspurke (35,4 stk) og høyt antall avvente per kull (13,3 stk).

 

På lista over beste besetning slaktegris finner vi Monika Bratland og Cato Aarsland. De driver en avlsbesetning med Landsvin SPF i Hå. Nytt grishus sto ferdig høsten 2017, og gode rutiner fra start har gitt god uttelling på resultatene. God tilvekst (1077 gram/dag) og lavt fôrforbruk (2,15 FEn/kg tilvekst) førte til at de smatt rett inn på pallplass i Ingris-statistikken for 2019.

 

Øverst på pallen av beste besetninger smågris finner vi Håkon Friestad. Han driver en smågrisbesetning i Time, og har nå vært på topplista 2 år etter hverandre. I resultatene for 2019 klatra han helt til topps med god tilvekst (661 gram/dag) og et svært godt fôrforbruk (1,46 FEn/kg tilvekst).


 

Også på pallen over beste besetning satelitter i purkering finner vi FKRA-produsenter. 1. plass holdes av Jan Tore Mortveit og Linn Skretting fra Skjold.

 

 

 

2. plass holdes av Sofie Vestersjø og Tom Dyrskog fra Årdal i Ryfylke. Begge er satelitter under Nes Purkering og har vært å finne på topplista i flere år. Godt stell og gode rutiner rundt og etter grising gir uttelling i høyt antall levendefødte, og høy antall avvente per kull.

 


 

På topp 10

Ellers på lista finner vi Berit Merete og Erik Øvrebø på 6. plass under beste besetning purker, Else Gurine og Torleif Stople på 4. plass under beste besetning slaktegris og Leif Rune og Solvor Sundfør på 9. plass under beste besetning satellitt i purkering.

 

Gratulerer - vi gleder oss over flotte resultater og et fortsatt godt samarbeid fremover!

 


 

Publisert 12. mai - Borghild Njærheim Barstad

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

 • Kvantumsrabatter
 • Bestillingsrabatt
 • Webrabatt
 • Etableringsrabatt
 • Årskvantumsrabatt
 • Sparekonto
 • Gratis rådgivning
 • Tankstøtte
 • Bonusutbetaling ved overskudd
 • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
   

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640