John Deere Felleskjøpet

John Deere – klar markedsvinner!

Felleskjøpet solgte 1071 John Deere traktorer i 2013. Aldri før har antallet eller markedsandelen vært større. Vi i Felleskjøpet er både ydmyke og stolte. Vi lover å satse offensivt også i 2014 og ser fram til et godt samarbeid med både gamle og nye kunder.

Totalmarkedet i 2013 endte på 3831 traktorer. Det er en økning på 155 traktorer (4%) fra året før. Felleskjøpet hadde en økning på hele 207 John Deere traktorer og står derfor for hele økningen og vel så det.

John Deere ser til Norge
Et totalmarked på nesten 4000 traktorer og Felleskjøpets andel på hele 28%, er noe som bli lagt merke til i korridorene hos John Deere. Gode salgstall og høye score i kundetilfredshetsundersøkelser er noe de verdsetter høyt. Å ha kun én salgskanal i et land er noe John Deere etterstreber. Norge blir ofte brukt som et godt eksempel på god organisering og et enklere og mer effektivt samarbeid.

God spredning
Hvilke modeller er mest populære? Ikke overraskende sprer salget seg godt ut over hele modellspekteret. Bestselgerne i fjor var imidlertid de 4-sylindrede traktorene i 6R-serien. Hele 207 traktorer var enten en 6105R, 6115R eller 6125R. Sistnevnte var klart mest populær av disse 3.

Den enkeltmodellen som toppet salgslistene i 2013 var imidlertid John Deere 5100R. Et meget interessant trekk er også det gode salget av de enkle småtraktorene i 5E-serien fra 55 til 75 hk.

Hvorfor denne suksessen?
Årsaken til den svært positive trenden som Felleskjøpet opplever på alle John Deeres produktområder skyldes sikkert en rekke faktorer. John Deere har den bredeste modellporteføljen blant alle traktorprodusentene. Dette gir Felleskjøpet unike muligheter til å tilfredsstille de ulike behovene som kundene måtte ha og vi kan være en god samarbeidspartner for alle. Bredde i sortimentet gir både muligheter og utfordringer.

De siste årene har Felleskjøpet satset bevisst på en styrking av ettermarkedsapparatet. En storstilt kompetanseoppbygging hos vårt verkstedpersonell og en optimalisering av delelogistikken er noe våre kunder nyter godt av hver eneste dag. I tillegg har Felleskjøpets service- og garantiavtale med hele 5 års garanti på traktor og tresker blitt svært populær. Alt dette bidrar til en tryggere hverdag for våre kunder og er tydeligvis noe de setter stor pris på.

Mindre bruktimport
En nedgang i bruktimporten av John Deere traktorer og en økning i antall Felleskjøp-solgte traktorer vitner om stor tillitt til Felleskjøpet som forhandler. Det er vi svært takknemlige for og vi vil gjøre alt vi kan for å innfri forventningene.

Samarbeid gir resultater
Takk for tilliten til alle dere som har bidratt til at John Deere har vært og er en klar markedsvinner på det norske markedet.  Vi i Felleskjøpet er både ydmyke og stolte. Vi lover å satse offensivt også i 2014 og ser fram til et godt samarbeid med både gamle og nye kunder.

Publisert 08. januar 2014 - May Linda Schjølberg

 

 

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

 • Kvantumsrabatter
 • Bestillingsrabatt
 • Webrabatt
 • Etableringsrabatt
 • Årskvantumsrabatt
 • Sparekonto
 • Gratis rådgivning
 • Tankstøtte
 • Bonusutbetaling ved overskudd
 • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
   

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640