Søk

Du er her:

Bildet viser logoene til Agrifirm, Felleskjøpet og Lantmannen lantbruk

Pressemelding - Felleskjøpet i nytt samarbeid

Felleskjøpet etablerer samarbeid med Agrifirm og Lantmännen om forsknings- og utviklingssamarbeid. Nederlandske Agrifirm og svenske Lantmännen utvider sitt forskningssamarbeid ved å etablere en samarbeidsavtale med Felleskjøpet Fôrutvikling AS.

Selskapene tar sikte på å styrke sine ledende posisjoner gjennom det samarbeidet som nå er etablert. Avtalen omhandler forsking og utvikling innen fôr og fôringskonsepter for drøvtyggere, fjørfe og svin.

Raskere utvikling
Den 7. mai 2013, undertegnet de tre selskapene en samarbeidsavtale på Lantmännens forsøksgård Viken utenfor Falköping. Lantmännen Landbruk og Agrifirm er de største leverandørene av husdyrfôr i Sverige og Nederland. Ved å forene krefter og arbeide sammen vil Agrifirm, Lantmännen og Felleskjøpet være i stand til å utvikle nye fôr og fôringskonsept raskere og mer effektivt.

Utvide forskningsfasiliteter
Ved å inngå dette samarbeidet, vil de tre samvirkeselskapene nyttegjøres seg av hverandres forsøksfasiliteter. Lantmännen forsøksgård, Viken, vil bli brukt til forsøk og utprøvninger av fôr til melkekyr. Agrifirm sin forsøksgård Laverdonk er godt egna for fôringsforsøk til svin, fjørfe og kalv. Felleskjøpet Fôrutvikling sine forsøksfasiliteter i Norge vil også kunne inngå i felles prosjekt.

Både Agrifirm, Lantmännen og Felleskjøpet vil operere sine egne forskningsprogrammer i tillegg til felles forskningsprosjekter.
 
Samarbeid gir verdiskapning
“Vi har i dag gode relasjoner til universitet, forskningsinstitusjoner, leverandører og andre. Likevel ser vi at samarbeid med utviklingsorienterte og ledende selskap som AgriFirm og Lantmännen gir nye muligheter", forteller Røflo.
 
Royal Agrifirm Group - The Agrifirm Innovation Center (AIC)
Er en del av den kongelige Agrifirm Group, et bondeeid landbruks-selskap som tilbyr innovative produkter og tjenester for bønder og gartnere. Hovedkontoret er i Apeldoorn, Nederland.
 
Lantmännen Lantbruk - Lantmännen
Er en av de største gruppene innen mat, energi og landbruksbasert industri i Norden. Lantmännen Lantbruk er kjernevirksomheten innen Lantmännen. Landbruksdivisjonen utvikler og tilbyr produkter og tjenester som bidrar til en sterk og konkurransedyktig landbruksindustri. Lantmännen Lantbruk tilbyr fôr, frø, gjødsel, plast og plantevern og er også en betydelig aktør innen kornhandel.
 
Felleskjøpet Forutvikling AS - er ansvarlig for Felleskjøpenes forskning og utvikling av fôr og fôring konsepter. Felleskjøpene vært en viktig drivkraft for utvikling av nye fôr og fôringskonsept i Norge og ønsker å fortsatt prege utviklinga av husdyrholdet i Norge. Felleskjøpet Fôrutvikling AS er lokalisert i Trondheim, Norge.

Pressemelding 7.mai 2013

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

 • Kvantumsrabatter
 • Bestillingsrabatt
 • Webrabatt
 • Etableringsrabatt
 • Årskvantumsrabatt
 • Sparekonto
 • Gratis rådgivning
 • Tankstøtte
 • Bonusutbetaling ved overskudd
 • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
   

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640