Pasta med ertestivelse

Sunnere pasta med ertestivelse

AM Nutrition er i gang med forskningsprosjektet «Profilering av sensoriske egenskaper i fersk og tørr pasta som inneholder høy andel ertestivelse».

Dette er et prosjekt som AMN kjører i samarbeid med NOFIMA, DLG Ingredients, Danmark og Pastabakeriet, lokalprodusent av fersk pasta.

AMN har fått finansieringsmidler fra VRI Rogaland for å gjennomføre denne studien. Muligheten til å berike vanlig standard pasta med ertestivelse har mange store fordeler. Det blir mer protein i pasta, høyere ernæringsverdi og sunnhet pga. de mange gode helseegenskaper av erter. Dette har stor potensial i forskjellige matsegmenter: mat til barn, mat til eldre, diabetikere, allergiske til gluten, overvektige og flere.

Neste trinn blir det å presentere disse gode resultatene til industrien både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

 

Les mer om prosjektet


Publisert 17. august 2015 - Laura Gil Martens

 

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

  • Kvantumsrabatter
  • Bestillingsrabatt
  • Webrabatt
  • Etableringsrabatt
  • Årskvantumsrabatt
  • Sparekonto
  • Gratis rådgivning
  • Tankstøtte
  • Bonusutbetaling ved overskudd
  • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
     

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | firmapost@fkra.no

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger     Tlf: 51 88 70 00     E-post: firmapost@fkra.no    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640