Vi introduserer Klimakalkulatoren

Vi introduserer Klimakalkulatoren!

Gjennom prosjektet «Klimasmart landbruk» som tilrettelegger for mer klimaeffektiv norsk matproduksjon, introduserer vi nå Klimakalkulatoren. Dette verktøyet beregner klimaavtrykk og registrerer klimakutt tilpasset hvert enkelt gårdsbruk.

 

Kort om Klimakalkulatoren

Klimakalkulatoren er et digitalt verktøy for klimasmart drift på din gård. Den beregner klimagassutslippene for de enkelte gårdsbruk og på skiftenivå. Den inneholder forklarende tekster og gjør det mulig å avdekke tiltak som reduserer utslipp. Ofte vil klimatiltakene også være smarte og gode agronomiske tilpasninger.

Klimakalkulatoren er gratis, og kan brukes på PC, smarttelefon og nettbrett.


Slik kommer du igang med Klimakalkulatoren

En rekke gårder over hele landet er nå i gang med pilotutprøving av Klimakalkulatoren. Med en påfølgende  justeringsfase. Det arbeides for full utrulling i løpet av året for melk og korn, fra da av vil klimakalkulatoren komme fortløpende for andre produksjoner. Vi informerer fortløpende underveis, og oppfordrer dere derfor til å følge med i dine vanlige informasjonskanaler og de organisasjonene du er medlem av, samt på fkra.no.

Vi vil tilby et gratis e-læringskurs som gir en innføring i klimagasser fra landbruket, og praktisk bruk av Klimakalkulatoren for å gi deg optimalt utbytte.


Hvorfor bruke Klimakalkulatoren?

Vi har alle har et ansvar for å bedre klimaet, og landbruket har inngått en klimaavtale med myndighetene. Klimadokumentasjon vil i økende grad etterspørres av kunder og omsetningsledd. For den enkelte gård, vil forbedring av drift og økonomi være viktig.


Klimarådgiving på gårdsnivå

For å hjelpe den enkelte gård med å avdekke lønnsomme klimatiltak, vil rådgivningsorganisasjoner så som LNR og Tine tilby gårdsbesøk med individuell rådgiving, grupperåd samt fagmøter og kurs. Sammen med rådgiveren kan det settes opp en tiltaksplan for din gård.


Hvem står bak Klimakalkulatoren?

Klimasmart Landbruk er et samvirke som i dag er eid av Norges Bondelag, Norsk Landbruksrådgiving, TINE, Nortura, Felleskjøpet Agri, Gartnerhallen, GENO, Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), Norsk Bonde- og Småbrukarlag, HOFF, Norsk Sau og Geit, Q-meieriene, TYR, Norgesfôr, Felleskjøpet Rogaland Agder og Fiskå Mølle.

 

Kontakt oss

Tony Barman

Prosjektleder i Klimasmart Landbruk

tony.barman@klimasmartlandbruk.no

Mobil +47 902 02 213


Svein Skøien

Prosjektleder Klimasmart Landbruk

svein.skoien@nlr.no

Mobil +47 993 59 159
 


 

Publisert 12. mars - Torgeir Erfjord, Direktør Landbruk
Kilde: Nettsak fra felleskjopet.no

Verktøylinje

Rabatter og god service

Felleskjøpet Rogaland Agder er et samvirkeforetak, vårt formål er å styrke medlemmene sin økonomi på kort og lang sikt.

Det er lønnsomt å være medlem hos oss. Gode betingelser gir landbrukskunder flere fordeler ved medlemskap.

Mange fordeler:

 • Kvantumsrabatter
 • Bestillingsrabatt
 • Webrabatt
 • Etableringsrabatt
 • Årskvantumsrabatt
 • Sparekonto
 • Gratis rådgivning
 • Tankstøtte
 • Bonusutbetaling ved overskudd
 • Gratis abonnement på bondevennen i 1 år, gjelder nye medlemmer i samvirke
   

Les mer om medlemskap på medlemssiden

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640