PLANTEKULTUR

Økt lønnsomhet for bonden

Utvalget av såvarer, gjødsel, kalk, ensileringsmidler og enkelte plantevernmidler, skal bidra til å gi god lønnsomhet i planteproduksjonen på din gard. Felleskjøpet Rogaland Agder bruker mye tid og ressurser på en kontinuerlig utvikling og fornying av sortimentet, variasjonen i dyrkingsvilkårene i regionen er stor, og bredden i sortimentet er derfor tilsvarende.

  • Ensilering av rått gras

    Sommeren kan tidvis har svært vekslende værforhold, tørre og våte dager om en annen. Det kan være en utfordring med rått gras som skal ensileres. Ved tørrstoffinnholdet under 30% anbefales ensileringsmiddel med høgt innholdet av maursyre.

  • Figgjo - Norsk fleirårig raigras

    «Når vi skal lage nye raigrassortar, så plukkar vi dei beste eigenskapane frå kjende, gode sortar, og prøver å lage ein sort som eignar seg endå betre for norske forhold. Det er særleg avling, kvalitet og overvintring som blir vektlagt». Dette seier forskar Liv Østrem ved NIBIO Fureneset.

  • Mineralgjødsel tåler ikke vann under lagring

    Det er viktig at gjødsla oppbevares tørt, også ved kortidslagring. Vi minner om at mineralgjødsel alltid må lagres under tak, eller dekkes til med en presenning. Selv korte perioder med regn kan forårsake klump i storsekken.

Viser fra 6 til 8 av totalt 112 artikler

Vi gjør oppmerksom på!

Alle plantekulturprodukter kan i perioder ha leveringstid på inntil 10 virkedager.

I forbindelse med høytider og ferier kan leveringstiden være noe lenger.

Dersom varen ønskes levert før, kan dere legge inn ønske i kommentarfeltet i handlekurven.

Dersom du skal bestille kraftfôr- og plantekulturprodukter i samme leveranse vil du få 2 datoer for leveranser.

Ta kontakt med våre konsulenter for faglige råd.

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger     Tlf: 51 88 70 00     E-post: firmapost@fkra.no    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640