Byggkorn

Gode kornavlinger og rekordtidlig høst

Det er mange år siden vi har kunnet melde om gode kornavlinger i vårt område, men dette året ser det endelig lovende ut. Jens Randby, salgssjef plantekultur i FKRA forteller at det allerede denne uken kan det bli snakk om å høste det første kornet på Jærkysten.

Det varme været og nedbør på riktig tidspunkt har gitt kornet gode vekstvilkår. Hos mange produsenter vil det derfor i år høstes store avlinger med god kvalitet.

Nyheten Fairytale ser lovende ut
Den nye 2-rads sorten Fairytale ser meget lovende ut. Fairytale har samme vekstid som Helium, den er avlingsrik med god stråstyrke og stråkvalitet. Denne er også sterk mot mjøldogg og gråøyeflekk. Vekstid er 112 dager. Det er startet oppformering av den sorten og vi regner derfor med god tilgang på såkorn av god kvalitet til neste sesong.

God kvalitet
Ved kontroll av såkornarealet vi har gjort denne uken har vi ikke funnet floghavre, soppangrep eller skadedyr hos noen av våre kontraktsdyrkere.

Klar for å ta i mot korn
Felleskjøpet Rogaland Agder sine fire mottaksanlegg er utrustet til å ta i mot kornet i vår region på en effektiv måte. Kornmottaket på Lagmannsholmen har vanlig drift også dette året.

Vi ønsker alle lykke til med skuronna!

Publisert 23. juli 2014 - May Linda Schjølberg

 

Verktøylinje

Vi gjør oppmerksom på!

Alle plantekulturprodukter kan i perioder ha leveringstid på inntil 10 virkedager.

I forbindelse med høytider og ferier kan leveringstiden være noe lenger.

Dersom varen ønskes levert før, eller ved spesielle leveringsønsker, må betillingen ringes inn til vårt kundesenter 994 30 640.

Dersom du skal bestille kraftfôr- og plantekulturprodukter i samme leveranse vil du få 2 datoer for leveranser.

Ta kontakt med våre konsulenter for faglige råd.

Personvernpolicy | Kontakt oss på e-post

Besøksadresse: Sandvikvn. 21, Stavanger     Adresse: Postboks 208 Sentrum, 4001 Stavanger    Org.nr: NO915442552MVA - Kundesenter: 994 30 640