Dag 1:
Fôring, ved Ingunn Skauen Ruud, Tine og Ola Stene, FKRA
• Hva passer min produksjon og mitt driftsopplegg?
• Hva er rett grovfôrkvalitet på min gard?
• Hva koster det å kompensere for konserveringstap?
Konservering og redusere tap, ved Åshild Randby, NMBU
• Ensileringsmidler, typer og dosering, forsøksresultater og fôrverdi
• Fôropptak og produksjon ved bruk av ulike surfôrkvaliteter og ulike kraftfôrmengder i mjølk- og kjøttproduksjon
• Utfordringer ved ulike konserveringsmetoder, plansilo, tårnsilo, rundballer, stakk
Dag 2:
Grovfôrøkonomi, ved Cathinka Jerkø, Tine
• Hva koster grovfôret på min gard?
• Eie eller leie jord og maskiner?
• Maskinkostnader, I-mek og U-mek
• Grovfôrkostnad «levert» på fôrbrettet
Plantedyrking, ved Geir Paulsen, FKRA, Ingvild L. Nesheim, NLR og Jens Randby, FKRA
• Valg av grasarter og slåttestrategi for å oppnå ønska grovfôrkvalitet
• Sammenheng mellom gjødsling og næringsinnhold i graset, og kvalitet på fôret – gevinst ved god planlegging av næringsstoff på gården
• Presisjonsdyrking for mer – og bedre gras/surfôr.
Det blir satt av tid til diskusjoner og erfaringsutveksling underveis.
Påmelding
Påmelding innen 25. januar til Ola Stene, FKRA.
Send en e-post til: ola.stene@fkra.no (oppgi navn, adresse og tlf-nr)
eller ring 952 16 260.
Kursavgift: kr 2000,- (lunsj begge dager er inkludert)
Publisert 11. januar 2016 - Jens Randby