Velkommen til fagseminar!
Som en del av årsmøtet 2024 ønsker vi å gi årsmøtedeltakerne faglig påfyll i en tid hvor vi opplever at samfunnsdebatten blir mer polarisert. Fagseminarene blir streamet av Bondevennen tirsdag 19. mars fra kl. 9-13.
Vi har fått med et knippe dyktige fagfolk på hvert sitt felt som skal ha innlegg på årets fagseminar.
Live streaming
Følg fagseminaret live på Bondevennen sin facebookside
Agenda
Tid | Tema | Foredragsholder |
9-9.15 | Velkommen og bakgrunn for dagens for tema | Per Harald Vabø |
9.15-10 | Beredskapskommisjonen sine konklusjoner | Anne Skuterud |
10-10.30 | Norsk Landbruk; muligheter og fremtidsutsikter | Nils Vagstad |
10.30-10.45 | Pause | |
10.45-12.50 | Hva er tanken bak boka "Rasjonale bak norsk husdyrhold" | |
a. Bakgrunn for boka "Fra kornoverskudd til kjøtt" | Christian Anton Smedshaug | |
b. Husdyrproduktene sin rolle i kostholdet | Birger Svihus | |
c. "Animalske matvarer i et ernærings- og helseperspektiv" | Karianne Spetaas Henriksen | |
d. Råvarer i norsk kraftfôr- "Restprodukt og avsetning norsk korn" | Keilih Nyback | |
12.50-13 | Oppsummering | Sveinung Svebestad |
Om foredragsholderne
Anne Skuterud - Beredskapskommisjonen sine konklusjoner
Anne Skuterud kjenner vi som styreleder i Felleskjøpet Agri og har sittet i "Totalberedskapskommisjonen" som leverte sin rapport med tittel: "Nå er det alvor" juni 2023. Anne har også vært elev ved Forsvarets høgskole.
Nils Vagstad - Norsk Landbruk; muligheter og fremtidsutsikter
Nils Vagstad har hatt en allsidig og mangfoldig karriere innen forskings- og utviklingsarbeid med mange ulike lederverv. Vi kjenner han best som direktør i NIBIO hvor han gikk av ved årsskiftet etter å ha ledet NIBIO til å bli landets ledende institutt innenfor, landbruk, mat, skog og bærekraft. Vagstad fortsetter i NIBIO og skal bruke sin erfaring og kompetanse på faglige spørsmål.
Christan Anton Smedshaug - «Fra kornoverskudd til kjøtt»
Christan Anton Smedshaug førsteamanuensis (II) ved Norges miljø- og biovitenskapelig universitet (NMBU) og har siden 2011 ledet utredningskontoret AgriAnalyse. Han har tidligere arbeidet med internasjonal handelspolitikk i OECD og WTO og med næringspolitikk i Landbruks- og matdepartementet og Norges Bondelag.
Birger Svihus - Husdyrproduktene sin rolle i kostholdet
Birger Svihus er professor ved institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved NMBU. Siden 2005 har han jobbet mest med humanernæring som forskningsfelt og gitt ut flere bøker om ernæring og matproduksjon.
Karianne Spetaas Henriksen - "Animalske matvarer i et ernærings- og helseperspektiv"
Karianne Spetaas Henriksen er fagsjef i Animalia med ansvar for bærekraftig produksjon og kosthold.
Keilih Nyback - Råvarer i norsk kraftfôr - "Restprodukt og avsetning norsk korn"
Keilih Nyback er direktør for innkjøp og optimering i FKRA. Keilih har jobbet innen mange felt i FKRA og har god kunnskap om råvarer- og optimering av kraftfôrblandinger.