Nå kan du leie Avant!

Etter ett år med utleie av Avant 520 ved Felleskjøpet Fagsenter Klepp, Årdal og Kristiansand, utvides tilbudet. Trolig er dette bare starten på det som kommer til å bli en større satsing på maskinutleie i FKRA.

Vårt Felleskjøp Høsten 2021
Tekst: Bethi Dirdal Jåtun Foto: Anne Linn Olsen

–Leie av utstyr er en økende trend. Erfaringen vi har gjort oss det siste året, med utleie av Avant-maskiner, viser at det absolutt er et marked for dette, sier ettermarkedssjef i FKRA, Jostein Susort.

På tilhenger

I første omgang er det Avant-maskinen som leies ut fra de tre Felleskjøpet Fagsentrene. Den står klar på bilhenger og leies ut med stor skuff, silogreip og pallegaffel.

Serviceleder Atle Nordås ved Felleskjøpet Fagsenter Klepp beskriver Avant 520 som en kompaktlaster med flere ulike redskaper. –Den er sterk for størrelsen, svært anvendelig i bruk og kommer lett til selv på vanskelige områder, sier han.

Stadig flere har det siste året benyttet seg av tilbudet om å leie Avant-maskinen, som FKRA også selger godt av.

Krever ikke maskinførerbevis

–Ikke minst fordi den er så allsidig og kan utføre så vidt mange forskjellige arbeidsoperasjoner, sier Jostein Susort og understreker at maskinen ikke krever maskinførerbevis, noe som gjør den ekstra anvendelig. Han frykter ikke at utleieordningen vil gå på bekostning av salgstallene, tvert om:

–Mange bønder er helt avhengige av maskinen og bruker den både morgen og kveld året rundt. Andelen her er økende, fastslår han og forteller at mange benytter Avanten i forbindelse med fôring. Maskinen gjør arbeidet atskillig lettere. Utleieordningen vil også kommer disse bøndene til gode.

–Skulle noe gå galt med egen maskin og den må repareres, er det godt å vite at det er mulig å leie en tilsvarende, sier Nordås.

Gunstig å leie

Hans erfaring gjennom ett år med Avant-utleien på Klepp, er at mange trenger hjelp av en Avant av og til.

–For kunder som for eksempel skal renske tallegårder eller flytte litt grus og singel rundt huset, er utleieordningen perfekt, sier han.

Det er først og fremst jungeltelegrafen som har sørget for antall utleiekunder dette første året. Nå går imidlertid de tre fagsentrene tyngre ut og markedsfører utleietilbudet på lik linje med andre tilbud.

Per i dag koster det 1100 kroner å leie Avanten for én dag. For en helg koster det 1600 kroner og for en hel arbeidsuke, mandag til fredag, 5200 kroner. Merverdiavgift kommer i tillegg. Det samme gjør forsikring.

Flere utleiemaskiner?

Ifølge serviceleder Atle Nordås ved Felleskjøpet Fagsenter Klepp er Avant-maskinen relativt tung og kan derfor ikke dras med en hvilken som helst bil.

– Ikke alle biler trekker to tonn, smiler han.
– Men traktoren funker fint. Vi har også krok til traktoren, legger han til.

Ifølge Jostein Susort kan det på sikt absolutt bli aktuelt å leie ut flere typer maskiner.

–Nå starter vi med den maskinen som er mest anvendelig og kommer fortløpende til å vurdere om vi også skal leie den ut med flere redskaper. Så får vi i tiden som kommer se om vi eventuelt skal gå ut med flere typer maskiner, sier han.

 

 

 

"Den er sterk ift. størrelsen, svært anvendelig i bruk og kommer lett til selv på vanskelige områder."


Ettermarkedssjef i FKRA, Jostein Susort

Kontakt oss for mer informasjon:

Finn ditt nærmeste verksted

Andre artikkelkategorier: