Unge bønder strømmet til grasdemoen

Ungdommen dominerte da Felleskjøpet inviterte til grasdemo på Forsøksgarden på Klepp i slutten av mai, der rundt 350 mennesker hadde funnet veien.

Tekst/foto: Bethi Dirdal Jåtun

Kameratene Samuel Nag (20), Vegard Bø (22) og Daniel Våge (19) tok turen til årets Grasdemo på Klepp.

–Vi er her for å se på flotte maskiner, smiler Samuel Nag (20), som har tatt turen til Jæren fra Nag på Tau, sammen med kameratene Vegard Bø (22) og Daniel Våge (19), som begge kommer fra Årdal i Ryfylke.

De tre har funnet seg en plass i le for vinden og gleder seg til demostart. Felleskjøpets grasdemo står høyt på prioriteringslista. Det er ikke første gang de tre unge mennene er her, faktisk begynner det å bli en tradisjon.

Trio fra Ryfylke

–Det gjør ikke noe om de store nyhetene mangler. Det sosiale er like viktig, mener Vegard som forteller at han står klar til å ta over gården hjemme, der de i tillegg til melk driver med kylling og sau. Også Samuel Nag skal overta gårdsdrifta på Tau, mens Daniel er mer usikker.

–Det er et vanskelig valg å ta, sier han og forteller at de driver med melk, gris, ammeku og sau.

–For å drive godt i dag, må du foreta store investeringer. Vi får se, sier han idet det skraper i mikrofonen. Produktsjef Gaute Risdal ønsker velkommen og presenterer de første ekvipasjene, blant dem en Ilsbo krattknuser fra Tokvam, som er en nyhet i maskinsortimentet til Felleskjøpet Rogaland Agder i år. 

Kameratene Samuel Nag (20), Vegard Bø (22) og Daniel Våge (19) tok turen til årets Grasdemo på Klepp.

350 på plass

–Tidligere har vi hatt en hydrauliskdrevet krattknuser, men nå har vi også fått den traktordrevne på plass, noe vi tror flere av kundene våre vil sette pris på, sier Ingvald Rygg, som er salgsleder ved maskindivisjonen og prosjektleder for dagens grasdemo.

–Jeg regner med at vi blir opp mot 150 mann her i dag, men håper på 300, smiler han bredt. Et smil som er blitt enda bredere når han senere på kvelden, under demonstrasjonen på enga, opplyser at rundt 350 mennesker befinner seg på Forsøksgarden denne kvelden.

350 skuelystne møtte opp på årets Grasdemo på Klepp.

Heier på venninna

Og det er de unge som dominerer. Flere kommer i firhjulinger, andre i fulle biler. De fleste entrer demoområdet i større eller mindre grupper, og selv om guttene er i flertall, dukker også en god del jenter opp, blant dem Anna Bekkeheien og Maren Herikstad, som begge var på plass en halvtime før arrangementsstart klokka 1900.

–Venninna vår kjører en av ekvipasjene, smiler de to.

–Kommer dere fra gård selv?
–Nei, og vi kan ikke så mye om maskiner heller. Men det er interessant å være her.

Anna Bekkeheien og Maren Herikstad.
FV: Svenja Peter og Pila Weissgerber fra John Deere

FV: Svenja Peter fra salgsavdelingen og Pila Weissgerber fra ettermarked, begge fra John Deere.

John Deere på plass

Svenja Peter, som jobber i salgsavdelingen til John Deere i Mannheim i Tyskland, og Pila Weissgerber, på ettermarked, er på sin første grasdemo og filmer ivrig med mobilen.

–Jeg har vært på liknende arrangementer tidligere, men aldri opplevd at så mange forskjellige maskiner vises fram, noe jeg tenker er veldig bra for kundene, sier Svenja som forteller at de har vært i møte med salgs- og ettermarkedsavdelingen i Felleskjøpet Rogaland Agder og kom dagen i forveien.

–Vi er interessert i å lære mer om hva Felleskjøpet gjør for kundene sine, og dette er tydeligvis et viktig event, skyter Pila inn.

Startskuddet for slåtten

Produktsjef Gaute Risdal presenterte fem ulike slåmaskiner, tre venderiver, fire samleriver, to presser, en rundballepakker, samt en snitter og en grashenger– i tillegg til den traktordrevne krattknuseren.

–Vi kunne selvsagt ha vist mange flere maskiner, men like viktig, ja nesten viktigere, er «drøsen», smiler Gaute.

Med grasdemoen til Felleskjøpet Rogaland Agder går startskuddet for slåtten.

Gaute Risdal, produktsjef traktor og redskap.

 

"
Vi kunne selvsagt ha vist mange flere maskiner, men like viktig, ja nesten viktigere, er «drøsen»!

Gaute Risdal, produktsjef traktor og redskap

God aktivitet

–Vi har solgt grasutstyr også denne uka og levert tre dager etterpå, så aktiviteten er god, smiler Glenn Haugland, ny salgssjef for traktor og redskap, som i likhet med de to damene fra John Deere, er på sin første grasdemo.

–Her får vi vist fram produktene våre, og her kommer folk som vurderer utstyr og som vil snakke med folk som har erfaring og har kjørt i noen år. Samtidig er grasdemoen en viktig møteplass, noe som er viktig for oss å legge til rette for også framover.

 

Glenn Haugland, salgssjef traktor og redskap i FKRA

Ingvald Rygg, salgsleder traktor og redskap i Sunnhordaland og Rogaland i FKRA.

Ragnhild Hovland, fagleder logistikk i FKRA.

Lurer du på noko kan du kontakta ein av våre salgskonsulentar.
 

Les mer om maskin og redskap

Les også:

Andre artikkelkategorier: