Arbeid smart, gjør mer!

Siden lanseringen i 2011 har John Deeres 6R-traktorserie satt standarden for både felt- og transportytelse samt presisjons AG teknologi. Nå presenterer vi 14 nye modeller fra 110 til 250 HK, disse traktorene har nå blitt enda smartere til å hjelpe førerne å oppnå enda mer.

16/11/2021
Pressemelding fra John Deere

Lansering av fire nye modeller i John Deere 6R-serien.

I tillegg inkluderer fire splitter nye modeller den firesylindrede 6R 150, spesielt rettet mot gårder med ulike typer produksjoner, og den sekssylindrede 6R 185, en spesialtransporttraktor for bønder og entreprenører som bruker mer tid på veien.

Under messen Agroteknikk har vi fått en eventyrlig god start på salget av John Deere 6R!

Integrert 1-Click-Go AutoSetup-system som gjør innstillinger raskere og enklere.

Integrert 1-Click-Go AutoSetup-system

En viktig ny funksjon i 6R-serien er det integrerte 1-Click-Go AutoSetup-systemet, som gjør traktor- og redskapsinnstillinger mye raskere og enklere. Føreren kan spare opptil 90% av skjermklikk i feltet og traktoren er alltid justert perfekt.

Alle nødvendige innstillinger kan forhåndsplanlegges og administreres i skyen, inkludert agronomiske data som feltgrenser, kjørefelt og resepter.

Når traktoren krysser markgrensen, er den lagrede profilen automatisk tilgjengelig, og selv midlertidige sjåfører kan være konsekvent nøyaktige og unngå feil.

Mens AutoSetup gjør førerens liv enklere, har John Deere også økt førerkomforten. Blant annet har dashbordet bak rattet forsvunnet – dette forbedrer ikke bare sikten fremover, men også førerkontrollen ved hjelp av armlenet og høyre konsoll. Alle innstillinger og indikatorer vises på hjørnestolpen.

E-joystick: er spesielt nyttig for frontlasterarbeid.

Ny funksjon med E-joystick

E-joysticken som er spesielt nyttig for frontlasterarbeid. Operatøren kan fritt konfigurere utformingen av knappene og kan enkelt endre kjøreretningen ved hjelp av retningsknappen, mens et spesielt hånddeteksjonssystem erstatter den tidligere sikkerhetsklaffen.

For frontlastere er det et dynamisk veiesystem som tillater veiing på farten, uten å måtte stoppe. I tillegg gjør Return to Position-funksjonen det mulig å plassere lasteren i riktig posisjon med ett klikk, mens Level to Horizon unngår å søle lasten i skuffen.

Smartere IPM

IPM (Intelligent Power Management) er gjort smartere på den nye 6R-serien. Dette betyr at i tillegg til at IPM fungerer i transport- og kraftuttaksapplikasjoner, leverer den også ekstra hestekrefter i hydrauliske applikasjoner etter behov. De firesylindrede modellene kan nå levere opptil 20 HK og de sekssylindrede modellene opp til 40 HK ved bruk av hydrauliske vifter, pumper og de mest kraftkrevende hydrauliske redskapene, f.eks. ballepakkepresser, gylletankere og såmaskiner.

Nytt design og flere giralternativer

På slutten av 2022 vil en ny StarFire-satellittmottaker tilby enda mer Precision Ag-ytelse. Uansett hvilket nivå av korrigeringssignalnøyaktighet bønder velger, vil denne nye mottakeren gi overlegen signalstabilitet når den opererer i områder med dårlige mottakerfohold.

6R-serien: nytt design og flere giralternativer.

Et annet høydepunkt for de nyeste traktorene i 6R-serien er deres nye design. Panseret og speilene er godt kjent fra John Deeres større traktorserier, mens navne- og nummereringssystemet også er tatt i bruk fra modellene i 7R, 8R og 9R-serien. 6R-seriens navn er nå etterfulgt av en egen indikasjon på motorens nominelle hestekrefter.

For å møte individuelle kundekrav er 6R-serien utvidet med fire nye traktormodeller. Sjefen for disse er den kompakte og effektive 6R 185 som yter opptil 234 HK med IPM og er spesialdesignet for transportarbeid, pluss 6R 150 med firesylindret motor og høy nyttelast, som er den perfekte allrounderen for gårder med ulike typer produksjoner.

Det er også flere giralternativer tilgjengelig i denne nye serien. I tillegg til AutoQuad Plus og AutoPowr trinnløs girkasse, kan kundene nå velge CommandQuad-alternativet for firesylindrede modeller.

Den nye 6R-serien er nr. 1 innen intelligent automasjon og transport  - en ytelsesløsning med høy effekt, lav vekt og overlegen trekkraft.

Den nye 6R passer perfekt til bønder og entreprenører  på jakt etter en kompakt, allsidig og kraftig 6-sylindret traktor.

6R 185: Kongen på veien

Den nye 6R 185 er rettet mot bønder og entreprenører på jakt etter en kompakt, allsidig og kraftig 6-sylindret traktor som hovedsakelig skal brukes til transport, men også i stand til å håndtere krevende hydrauliske kraftbehov. Den leverer opptil 234 HK maksimal effekt med intelligent kraftstyring i transport, kraftuttak og hydraulikkapplikasjoner.

6R 185 er også en smidig traktor, på grunn av sin korte akselavstand på bare 2,76 m, noe som gjør den mer kompakt enn de større modellene i 6R-serien med 2,8 eller 2,9 m akselavstand.

Denne funksjonen, kombinert med den velprøvde 6,8-liters John Deere PowerTech PSS-motoren og høyeffektiv AutoPowr-transmisjon, gjør denne traktoren spesielt drivstoffeffektiv på veien.

Flaggskipsmodellen 6R 250 har allerede satt en ny effektivitetsstandard i transportarbeid, og John Deere er overbevist om at 6R 185 vil være en verdig arvtaker i denne klassen.

6R 150: Maskinen som passer til alt

Bønder som driver blandet landbruk foretrekker firesylindrede traktorer, men ønsker ikke å ofre kraft. Med en maksimal effekt på 165 HK eller 177 HK med IPM, er 6R 150 nå den største firesylindrede modellen i serien og dekker dette traktorsegmentet perfekt. Dekkdimensjonen er også økt, med bakhjulsalternativer tilgjengelig på opptil 650/65 R38. Den korte akselavstanden på bare 2,58 m gjør denne maskinen spesielt manøvrerbar.

Med lav egenvekt på 6,5 tonn og total tillatt vekt på 10,45 tonn gir 6R 150-traktoren en meget høy nyttelast på 4 tonn. Den tilbyr derfor ytelsen til en sekssylindret traktor med fordelene til en firesylindret maskin, dvs. kompakte dimensjoner og lav vekt kombinert med smidig og allsidig ytelse.

For løfting av tyngre utstyr er den bakre hydrauliske løftekapasiteten økt med 12 prosent. 6R 150 tilbyr også en større 155-liters hydraulikkpumpe som, kombinert med det dynamiske veiesystemet, gir betydelige ytelsesfordeler ved frontlasteren.

Skjema som viser 6R serien med 6 og 4-sylindere med IPM ytelse.