Enkle og effektive krattknusere fra Tokvam

Tokvam’s mekaniske krattknusere er svært godt egnet for klipping av kratt og småbusker med en stammediameter opp til 100 mm.

Vårt Felleskjøp høsten 2023
Tekst/foto: Tokvam

Enkle og effektive krattknusere fra Tokvam
Enkle og effektive krattknusere fra Tokvam
Enkle og effektive krattknusere fra Tokvam

Bruksområdene er mange, som ved fjerning av lang gressvekst rundt jordekanter, skogsbilveier, førsteklippen på større veier, langs skiløyper, på beiteområder og ellers alle steder der det er fremkommelig med traktor.

Klippemetoden hvor vi bruker tidligere Ilsbo’s utprøvde kjetting «river» grener og kratt. Fordelen er at man forsinker gjenveksten betydelig sammenliknet med metoder som gir rene kutt. Dette gir god økonomi!

TRE ULIKE MODELLER

De tre forskjellige modellene heter M160 Standard (for traktorer mellom 55hk og 150hk), M160 Pro Combi og M174 Pro Combi (for traktorer mellom 120hk og 250hk). Arbeidsbredden kommer frem av modellnavnet, 160 cm eller 174 cm, de har en klippebredde på 150 cm og 164 cm. De kan fås både med og uten sideforskyvningsramme, som finnes for både Standard og Pro Combi modellene. Klipperekkevidden med sideforskyvningsrammen blir 402 cm med M160 og 414 cm med M174.

Fordelen med en Pro modell er at denne kan man både bakmontere, frontmonte og man kan rygge

med den. I tillegg er den forsterket i A-rammen, har forsterket vinkelledd og har doble sylindere.

VIKTIG MED KJETTINGKVALITET!

Tokvam’s krattknusere har en høykvalitets slagkjetting som har betydelig lenger levetid og tåler langt større påkjenning enn en ordinær kjetting. Årsaken er en mer omfattende herdeprosess enn på ordinær kjetting. For å minimere driftskostnader og for din egen og andres sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste at du kun bruker original kjetting fra Tokvam!

Flere grunner til å velge en krattknuser fra Tokvam

FJÆRUTLØSER

Fjærutløser på krattknuseren er standard og lar krattknuseren få vike når man treffer større hindringer.

ENKELT Å BYTTE KJETTING

Å bytte kjetting er enkelt og raskt. For å bytte kjetting slår du ut spennstiftene rundt kjettingmagasinet før du kan bytte kjettingen eller forlenge den som allerede ligger i magasinet, og så slå inn igjen nye spennstifter.

REIMDRIFT

Gir økt levetid på kostbare komponenter. Reimdriften skåner vinkelgiret og andre drivkomponenter. Med reimdrift kan man klippe med 90° vinklet klippepanne og man kan kjøre med full motstand mens man vinkler klippepannen uten å påføre mer belastning på drivlinjen.

SPRUTVERN

Sprutvern bak er standard for å hindre sprut, og det hekter seg ikke i stubber og stein.

Andre artikkelkategorier: