Nå er det tid for beitepussing og kantslått

Felleskjøpet har eit stort utval av slagklipperar i høg kvalitet frå Kverneland.

Tekst/foto: Gaute Risdal

Nå er det tid for beitepussing og kantslått.

Kverneland FHS

Kverneland FHS beitepussar er ein kompakt og kraftig maskin for pussing av beiter og andre grasfelt og kutting av halm og stubb etter skurtresking, samt middels krevjande arbeid i frukthagar. Takka være den solide konstruksjonen har FHS lang levetid med minimalt vedlikehald.

FHS kan leverast i arbeidsbreddane: 155 cm, 185 cm, 200 cm, 230 cm og 250 cm.

Hydraulisk sideforskyving på 500 mm er standard, dette aukar allsidigheten for denne beitepussaren og sørger for tryggare arbeidsforhold. I tillegg bærer standardvalsen og meiane maskinen så den held ein konstant arbeidshøgde.

Designet av FHS er moderne og hendig; standard knivtype er steinkniv, kan leverast med hammarkniv eller universalkniv. Høyt rotorturtall (2160 o/min) i kombinasjon med motstål og dobbelt deksel sikrer suveren knuseeffekt med minimalt effektbehov. For traktorar opptil 80 hk.

Kverneland FHP og FHP Plus

Kverneland FHP og FHP Plus er universalpussar for vedlikehald av vei, rydding av kantar, grøfter og hekkar. FHP-modellane kombinerer eit enkelt konsept med sterk konstruksjon som gir suveren ytelse i felten. Ein kompakt avrundet form gjer perfekt overblikk over slåtteområdet. Det betyr også god komfort under bruk og maksimal driftssikkerhet i arbeidet.

Klippeaggregatet har arbeidsvinkel frå +90o til -65o. Denne store arbeidsvinkelen gjer FHP svært anvendelig i bruk. Maskinane har sideforskyvning som standard. Mulig sideforskyving er 58cm/125cm (FHP/FHP Plus).

FHP er beregna for traktorar opptil 110 HK. Arbeidsbreddane 155 cm, 185 cm og 200 cm

FHP Pluss er beregna for traktorar opptil 130 HK. Arbeidsbreddane 200 cm, 230 cm og 250 cm.